Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Trabzonspor: 1-1 (Penaltı da olmasa...)

Galatasaray-Trabzonspor: 1-1  (Penaltı da olmasa...)
 

Ziraat Türkiye Kupası’nın iki “mağdur”u, aynı zamanda Lig’in “mağrur”u,  TT Arena’da kozlarını paylaştılar.

Play-off düzenlemesi olmasaydı, bu maçın bir önemi, Trabzonspor açısından olurdu. Çünkü Galatasaray, zaten “ip”i göğüslemiş olacaktı; Trabzonspor ise Beşiktaş’la üçüncülük mücadelesini sürdürecekti.

Bu maç, daha çok, Fenerbahçe’yi ilgilendiriyordu. Az da olsa, Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye bir “kıyak çekilmiş” oldu.

Nasıl olmasın ki?

Galatasaray’la Fenerbahçe arasında geçen hafta Kadıköy’de kapanmayan puan farkı, Trabzonspor’un sayesinde 7 puana indi. İnmesine indi ama, gelecek hafta Trabzon’da oynanacak Trabzonsspor-Fenerbahçe maçı, “play-off”u garantilemiş 4 takım için de önemli.

*****

Galatasaray’da Elmander’in yokluğu, öylesine arandı ki... Fırsat buldukça, uygun/ avantaj sağlayacak yerlerde kendi yere atma becerisi yüksek Baros, bu kez, aldatamadı... Sadece tribünleri ayaklandırdı.

Tribünler ayaklandı, sahada futbolcular daha maçın başında kart üst üste kart gördüler. Fatih Terim, Fenerbahçe maçındaki aksine bir “tavır” içindeydi.

Evsahibinin hırçınlığı, genellikle doğal karşılanır.

Trabzonspor’un etkili oyunu Galatasaray’ı bocalattı. Trabzonspor’da özellikle Zokora, Colman,  Alanzinho  “üçlü”sü, orta alanda üstünlüğü ele geçirdi. Galatasaraylı futbolcuların gafletinden yararlanan Burak Yılmaz golü atınca, yüklenen Galatasaray, önemli açıklar verdi. Ama Trabzonsporlu futbolcular yapılması gereken son vuruşları yapamadılar. Golden sonra, bir yandan skoru koruma, öte yandan “bulursam atarım” anlayışı ile giden maç, penaltı golüyle “eşitlik”te düğümlendi.

Burak Yılmaz, Galatasaray savunması çok zorladı; çok da pozisyon buldu.

Galatasaray’da Necati- Baros ikilisinin elinden bir şey gelmedi. Bir kez daha görüldü ki, Elmander yoksa, “etkisizlik” var.

*****

Burak Yılmaz’la Baros’un ortak yanı vardı; uygun yerlerde kendilerini yere atma. Burak Yılmaz, Baros gibi kendini yere atmadı, gol attı. Çünkü Burak Yılmaz, pozisyon yakalayan futbolcuydu. Baros ise, topla çok buluşamadı, buluştuğu zamanda  da, fırsat yaratmadı!

Fatih Terim yaptığı değişiklikler, ikinci yarısı daha zevkli, seyredilir geçen maçı çevirmeye, 3 puan almaya yetmedi. İkinci yarıdaki değişiklikler, gol atmaktan çok,  skoru koruma yönelikti sanki.

Penaltı da olmasa, Galatasaray’ın gol atacağı yoktu. Ayağa gelen gol pozisyonlarının tepilmesini başka nasıl yorumlarsınız?

*****

Galatasaray’ı TT Arena’da elinden kaçıran Trabzonspor, kendi sahasında ne yapacak?

Haftaya Trabzon’da Fenerbahçe maçı var. Trabzonspor, böyle etkili oynarsa, Fenerbahçe zorlanır, ama Trabzonspor kazanır mı?

Trabzonspor, bu maçta çok yoruldu da...

Trabzonspor, TT Arena’da bir puan kazandı, buna karşılık Fenerbahçe’ye iki puan kazandırdı.

*****

Galatasaray-Trabzonspor:1-1

STAT: TT Arena
 
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Mustafa Emre Eyisoy, Tarık Ongun
 
GALATASARAY: Muslera - Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta - Selçuk İnan, Engin Baytar (Dk. 74 Mehmet Batdal), Melo, Emre Çolak (Dk. 72 Yiğit Gökoğlan) - Necati Ateş (Dk. 69 Sabri), Milan Baros
 
 TRABZONSPOR: Tolga - Serkan Balcı, Giray, Mustafa Yumlu, Celustka - Zokora, Colman,  Alanzinho (Dk. 90 Henrique), Volkan (Dk. 87 Adrian) - Olcan (Dk. 83 Halil Altıntop), Burak
 
GOLLER: Dk. 24 Burak Yılmaz, Dk. 82 Felipe Melo (pen)
 
SARI KARTLAR: Engin Baytar, Eboue, Emre; Zokora, Olcan, Giray

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..