Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Turu İlk Yarıda Geçti

Galatasaray Turu İlk Yarıda Geçti
 

 

Ziraat Türkiye Kupası’nda son çeyrek finalist Torku Konyaspor’u 4-1 yenen Galatasaray oldu.

Maçı kısaca özetlemek gerekirse, Galatasaray işi ilk yarıda bitirdi. İkinci yarıda ise sahada futbol adına bir şey yoktu. 45 dakikalık performans Galatasaray’ı çeyrek finale taşıdı.

Hamza Hamzaoğlu, ideal diyebileceğimiz bir kadroyla sahaya çıktı. Kalenin bu sefer Sinan Bolat’a emanet edildiği sarı- kırmızılılarda sağ bekte Tarık, sol bekte Olcan Adın, stoperlerde ise Chedjou ve Koray yer aldılar. Onların önünde Melo- Selçuk ikilisi oynarken sağ açıkta Yasin, ortada Sneijder, solda da Bruma görev yaptılar. En ileride ise sakatlıktan çıkan Burak Yılmaz vardı.

İlk on dakika ortada gibi gözüken bir oyun varsa da onuncu dakikada Burak Yılmaz’ın ceza sahası dışından güzel bir vuruşla attığı gol maçın gidişatını da az çok belli etti.

Ardından 16.dakikada Sneijder’in güzel golü geldi.

Torku Konyaspor, 20.dakikada Marica’nın Galatasaray’ın gollerine nazire yaparcasına attığı güzel frikik golü ile umutlansa da, 34.dakikada yine Sneijder muhteşem bir golle sarı- kırmızılıları rahatlattı. 45.dakikada da Burak Yılmaz’ın ortasına sol çizgiden kafayı vuran Olcan Adın, skoru belirleyen golü attı.

İkinci yarı ise Galatasaray oyunu rölantiye aldı. Konyaspor da kaderine razı bir görüntü içerisindeydi. Aykut Kocaman, 70.dakikada üç oyuncu değişikliği birden yaptıysa da bu değişiklikler Konyaspor’u birazcık hareketlendirmekten öteye gidemedi ve sıkıcı ikinci yarı golsüz bitti.

Maçın geneline bakarsak söylememiz gereken bazı şeyler var. Galatasaray açısından belirtilmesi gereken ilk nokta Tarık’ın yetersizliği. Genç futbolcu 70 dakika boyunca Djalma karşısında çaresiz kaldı. Hatta bu yüzden Hamza Hamzaoğlu, Yasin’i sağ kanada çekmek zorunda kaldı.

Aynı Tarık 70.dakikadan sonra da Torje karşısında resmen nal topladı. Hatta Torje, 82.dakikada Tarık’ı peşine taktı ve vuruşu direkten döndü.

Maalesef Tarık, şu görüntüsüyle Galatasaray’da oynayabilecek bir futbolcu görüntüsü vermiyor.

Vasatlar arasında Bruma’yı da saymak gerekiyor. Genç futbolcu hala yıldız adayı olarak duruyor. Beklenen patlamayı bir türlü yapamadı.

Kaleci Sinan Bolat da hiç güven vermiyor.

Maçın iyilerine gelirsek, ilk olarak Melo’ya değinmek gerekiyor. Aslına bakarsanız pek çok golde ilk hamle hep Melo’dan geldi. Kademeleri yine mükemmeldi. Brezilyalı futbolcu açıkçası kalitesini konuşturdu.

İkinci olarak Sneijder’e değinelim. Hollandalı futbolcu tam bir yıldız. Attığı iki golde de vuruşları mükemmeldi. Bunun dışında oynadığı futbolla da ne kadar klas bir futbolcu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yasin, oyunda kaldığı süre içinde mükemmeldi. Burak Yılmaz, sakatlık sürecini iyi atlatmış. Hırsı ve oyunu çok güzeldi.

Özetle Konyaspor, Galatasaray’a rakip olamadı ve ilk yarıda maç bitti. Şimdi gözler çeyrek final kuralarına çevrildi. Bakalım çeyrek final maçları sürprizlere sahne olabilecek mi?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..