Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '22

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Umudu Taşıdı

Galatasaray, oldukça sıkıntılı gitmişti Barcelona’ya. Alınacak kötü bir sonuç, sıkıntıların daha da artmasına neden olabilirdi. Ancak sarı- kırmızılılar, çok iyi bir mücadele ortaya koyarak Camp Nou’dan beraberlikle ayrılmayı başardılar ve böylece tur umudunu İstanbul’a taşıdılar.

Barcelona baskılı başladı karşılaşmaya. Özellikle ilk 30 dakika bu baskı yoğun bir şekilde hissedildi. Fakat Kerem’in 35’deki şutu, sarı- kırmızılılara adeta güven aşıladı. Inaki Pena ise Memphis Depay’ın biri frikikten olmak üzere iki yüzde yüz gollük şutunu çıkartarak Galatasaray’ı oyunda tutan isim oldu.

Galatasaray’ın nispeten hafife alınıp kadroda rotasyona gidilecek bir takım olmadığını gören Xavi Hernandez, ikinci yarı tüm kozlarını sahaya sürdü. Ancak sarı- kırmızılı futbolcular iyi savunma yaptılar, iyi direndiler ve rövanş için iyi bir skor elde etmeyi başardılar.

Domenec Torrent’in Barcelona’yı yakından tanımasının bir avantaja dönüşüp dönüşmeyeceği çok tartışılmıştı. Bunun avantaja dönüştüğünü net olarak gördük. Yine bu anlamda sarı- kırmızılıların Camp Nou deplasmanında oyun planlarının da doğru olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ilk yarıda Barcelonalı hücumcuları kalabalık savunma arasında sıkıştıran Galatasaray, oyunu kötü anlamda soğutmaya çalışmadan ama kendi istediği tempoda ve daha çok kendi sahasında yaptığı pas oyunuyla dikkat çekti. İkinci yarıdaki daha güçlü Barcelona kadrosu karşısında ise bu pas oyununu çok fazla gerçekleştiremedi ve kendi sahasına daha fazla çekildi. Hızlı çıkış imkânı bulunduğunda ise orta sahada kilit niteliği taşıyan paslardaki hatalar, sarı- kırmızılıların hücumda etkili olmalarını engelledi. Kerem Aktürkoğlu’nun rakip ceza sahası üzerinde iki kez topu sağ yerine sola çekmesi de olası gol tehlikelerinin önüne geçti.

Bununla birlikte her iki yarıda da savunmada sağlam durdu Galatasaraylı futbolcular. Konsantrasyonlarını ve motivasyonlarını asla kaybetmediler. Nelson, Marcao ve üçü yüzde yüzlük olmak üzere dört topu çıkartan Inaki Pena, gecenin öne çıkan isimleri oldular. Pena’nın bu performansını sürdürmesi halinde seneye Neto’nun yerini alacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Orta sahada sorun yaşayan Galatasaray’da hücumda Gomis, Mostafa Mohamed’e göre daha göz alıcı bir performans sergiledi. Bence İstanbul’daki rövanşta ilk on birde kesinlikle Fransız futbolcu ile başlanmalı. Diğer taraftan Kerem Aktürkoğlu, istekli bir biçimde çok çabaladı ama bundan daha iyisini yapabilirdi. Büyük ihtimalle Camp Nou’da sahne almanın heyecanı ağır bastı.

Domenec Torrent, Marsilya ve Lazio deplasmanlarındaki oyuna benzer bir planı sahaya yansıtarak doğru bir iş yaptı. Barcelona karşısındaki oyun, mücadele ve alınan skor, camianın ve taraftarların Torrent’e bakışlarının olumlu yönde değişmesi ve Katalan teknik adamın kredisinin yükselmesi anlamında da bir kırılma noktası olabilir. Tabii bunun ülke içerisindeki maçlarla da pekiştirilmesi büyük önem taşıyor. Özellikle de Beşiktaş derbisini düşünürsek.

Deplasmandan avantajlı bir skorla dönen Galatasaray, haftaya Perşembe akşamı tur atlamak için kazanmak zorunda. Bu da daha farklı bir planın sabırla sahaya yansıtılması anlamına geliyor. Ancak sarı- kırmızılıların işleri İstanbul’da da hiç kolay değil.

Galatasaray, kuruluş amaçlarını sahaya yansıtan bir biçimde Avrupa’da daha farklı oynuyor. Kalbimiz Galatasaray ile birlikte. Sarı- kırmızılılara rövanş maçı için şimdiden başarılar diliyor ve ülkemize yeni bir destansı zaferi yaşatmalarını temenni ediyorum…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..