Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray üstüne derin operasyon…

Galatasaray üstüne derin operasyon…
 

 

Bu teorim, Antalyaspor-Galatasaray maçında şekillenmişti, Galatasaray-Gaziantep maçında tam olarak netleşti…

 

Tabi, bu derin operasyon hakemler vasıtasıyla yürütüldü… Antalyaspor-Galatasaray maçının hakemi Yunus Yıldırım, neredeyse top oynatmamak maksadıyla sahaya çıkmış görüntüsü düdüklerine yansımıştı. Nasıl mı yaptı? Anımsarsanız, herhalde 500 kez faul düdüğü çaldı, böylece oyunu ve doğabilecek pozisyonları kesti.

 

Hele Galatasaray-Gaziantep maçının hakemi Abdullah Yılmaz, kurgulanmış senaryo çerçevesinde sahaya çıktığımı düşünüyorum ve de inanıyorum…

 

Hakemimiz neredeyse şimdiye kadar yönettiği maçlarda gösterdiği sarı kart sayısına bu maçta kolayca ulaştı.

 

Öyle bir kurgulanmış hakem triosu var ki evlere şenlik tam… Servet, Gaziantepli oyuncuya faul yapıyor, yan hakem kıyameti koparıyor. Ne diyor?

 

‘Kırmız kart kırmızı- Atın kırmızı kart gösterin!’

 

Maçın hakemi, maç içinde öyle kritik yerlerde, öyle uyutucu taktik izledi ki top Galatasaray’da kaldıysa hemen faul düdüğünü çaldı, Galatasaray için tehlike yaratmayacak alandaysa faul düdüğünü kolayca çaldı… Tüm bunların amacı ise görenleri ya da izleyenleri ‘vay be, hakeme bak, düdüğünü ne kadar adaletli çalıyor’ intibahı yaratmaktır.

 

İyi de neden Galatasaray üzerine bu derin operasyon?

 

Şike soruşturmasıdır. Hani Galatasaray Başkanı ile TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tabiri caizse ‘papaz oldular’ ya… Galatasaray Başkanı, şike soruşturmasında federasyonu görevini yapmamakla itham etti ya… (ki hakikattir, ki bunu UEFA teyit etmiştir) Elbette bunun karşılığı diyet ödenecektir.

 

Uzun lafı kısası verilen mesaj şudur: Sen bizi yaktın, biz de seni yakacağız!

 

Ama ben şahsen Galatasaray Başkanı Ünal Aysan Beyi, çok akıllı ve çok stratejist buluyorum. Şike soruşturmasının intikamı için bu derin operasyonu yapanlara gereken karşı yanıtı usturuplu ve yerinde mutlaka verecektir.

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..