Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ve Fenerbahçe neden mağlup oldu?

Galatasaray ve Fenerbahçe neden mağlup oldu?
 

Ligin 23. haftasını geride bıraktık. Cumartesi günü oynanan maçta Fenerbahçe’nin Şükrü Saraçoğlu Stadında Galatasaray’ın da Ali Sami Yen’de mağlubiyet alması bundan sonraki lig maçlarının daha çetin geçeceğinin işaretini vermektedir.

Bursaspor her zaman sürpriz yapabilecek bir takım. Fenerbahçe yedek ağırlıklı çıktığı maçta Bursaspor’un Fenerbahçe’nin yedekleri karşısında daha motive olmuş bir şekilde oynadıkları görülmüştür.

Bursaspor 23. haftaya gelindiğinde 14. sıradaydı. Düşme hattına çok yakında. Oradan uzaklaşabilmesi için mutlak galibiyet gerekmekteydi.

Anadolu takımlarının, İstanbul da büyük takımlara karşı yani şampiyonluk mücadelesi yapan takımlara karşı her zaman farklı bir futbol anlayışı içerisinde oynadıkları bilinen bir gerçektir.

Devre arasında bu takımların yapmış oldukları transferlerin ne derece isabetli olduğu da açığa çıkmıştır. Bu demektir ki bu anlayış içerisinde bundan sonraki maçlarda aynı futbol anlayışı devam ettirilirse matematiksel olarak ligde kalma şansı devam eden bir takımın hırsı ve azmi inkâr edilemez.

Uğur Tütüneker’in çalıştırdığı Kasımpaşa spor’un bu azmi ve gayreti Galatasaray maçının kazanılmasında etkili olmuştur.

Kasımpaşa spor’un kazanmasının diğer bir nedeni ise 22. hafta da oynanan Denizlispor maçında galip gelmesidir. Bursaspor’un ise İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile kendi evinde 2-2 berabere kalması ve düşme hattına yakınlaşması Bursaspor’u ateşledi ve soncunda da 23. hafta mücadelesi olan Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşmasında gülen taraf olmasında büyük bir rol oynadı.

Bu arada düşme hattındaki bir başka takım olan Çaykur Rizespor’un Sivas’ta kötü hava şartları altında oynadığı maçta berabere kalması moral açısından iyi olmuştur. Sivas spor’un formunun düşük olmasından söz edemeyiz. Sezon içerisinde 3 teknik direktör değiştiren Çaykur Rizespor, bu maçta toparlanmaya başlamıştır.

22. hafta mücadelesi olan Galatasaray-Konya spor maçının geç oynanması ve Konya dan Almanya geç gidilmesi, Bayer Leverkusen maçının perşembe günü olması, Cuma günü İstanbul’a dönmeleri ve pazar günü Kasımpaşa spor maçının olması oyuncuları bir hayli yormuştur. Üstelik Kasımpaşa sporun kazanma azminin yüksek olması bu skorda etkili olmuştur. Aynı nedenleri Fenerbahçe içinde söylemek mümkündür.

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..