Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray yenilse de Şampiyon

Galatasaray yenilse de Şampiyon
 

 Galatasaray bugün saat 20.00 de Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadında Fenerbahçe ile yaptığı Süper Lig karşılaşmasını  kaybetti.

Ama Galatasaray Kadıköy’e Şampiyon olarak geldi, Şampiyon olarak ayrıldı.

Bunu takdir eden  Fenerbahçelilerin çoğunluğu maçın sonunda Galatasaray’ı ayakta alkışladı. Kendilerine candan teşekkürler ederiz.

Diğer yandan bazı Fenerbahçeli futbolcular da “burası bizim stadımız, istersek sizi dövebiliriz..”  tavrıyla zaman zaman Galatasaray’lıların üzerine yürüdüler; epeyce bir horozluk yaptılar vede ayıp ettiler. Daha olgun olabilirlerdi. Ev sahibi olarak ne maç sırasında, ne de maç sonundaki olaylara gerek vardı.

Takımlar:

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 67 Caner Erkin), Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 63 Salih Uçan), Sow, Webo (Dk. 81 Mehmet Topuz)

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 81 Aydın Yılmaz), Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 75 Sabri Sarıoğlu), Melo, Selçuk İnan, Drogba, Elmander (Dk. 46 Amrabat), Burak Yılmaz

Teknik Direktör: Hasan Şaş (Fatih Terim cezalı olduğu için tribünlerdeydi)

Goller:
25.dk. Burak penaltıdan Galatasaray’ın ilk golünü attı. Gökhan ceza sahası içinde topa eliyle dokunmuştu. (Fenerbahçe:0-Galatasaray :1)
33.dk. Gökhan Webo paslaşmasında Webo kafayla Fenerbahçe’nin ilk golünü attı.(Fenerbahçe : 1- Galatasaray:1)
36.dk. Emre Belözoğlu’nun pasını değerlendiren Webo topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe : 2- Galatasaray:1)
 
İkinci devre her iki takım da gol atamadı.

Değerlendirme:
Galatasaray garanti Şampiyon pozisyonunda Şükrü Saraçoğlu’na gitse de normal oyununu oynamak için sahaya çıkmıştı. Nitekim ilk dakikalarda bastıran ve golü bulan da Galatasaray olmuştu.

Drogba , rakip takımı çok klas bir şekilde çok sıkıştırdı. Çok da çalıştı. Penaltıya sebep veren de Drogba’ydı ; Gökhan’ı adeta şaşırttı; Gökhan elini topa attı.

Maça Fenerbahçe başlamıştı. Hakem Cüneyt Çakır’dı .

Fenerbahçeli Hasan’ın Eboue’e horozlanması maçın nasıl geçeceğine ilişkin ilk işaretlerdi.

Hasan oyunu sertleştirmek için elinden geleni yaptı.

Ondan sonra da horozluk yapma sırası Emre’ye geldi. Emre eski günlerini arattırmadı.

Burak kötü bir günündeydi. Üç beş gollük topu yine dan dunla dışarıya vurup attı. İkinci yarıda yerini  Amrabat’a bıraktı.

İkinci yarı sürekli karşılıklı asabi çekişmelerle uzayıp gitti.

Galatasaray pek fazla da rakibinin üzerine gitmedi.

İkinci yarıda oyuna giren Sabri’nin Fenerbahçe kalecisi  Volkan’la 90.dak.da çekişmesi, nerdeyse açık bir kavgaya dönüyordu. C.Çakır her iki oyuncuyu da kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Fenerbahçe kalesine Mehmet geçtiyse de, biraz sonra zaten maç bitti.

Galatasaraylılar yenildiler ama Fenerbahçe stadında Şampiyonluğu kutlamasını bildiler. Buna sinirlenen bazı Fenerbahçeliler maçtan sonra epey taşkınlık gösterdiler.

Ne yapalım olacak o kadar. Kendi düşen ağlamaz… Böyle kuru sıkı horozlanmaklarla da maç kazanılmaz…

Ama Galatasaray gibi bir takım aklıyla, gücüyle ve bütün yapısıyla Şampiyon olmasını bilir. Yine Galatasaray’ı bir kez daha kutluyoruz. Bu iş bu kadar olur. Tebrikler.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..