Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray yine zirvede. Mersin İdmanyurdu :0 - Galatasaray : 1

Galatasaray yine zirvede. Mersin İdmanyurdu :0 - Galatasaray : 1
 

haber.star.com.tr


Bu akşam (12.05.15.Salı; 19.45) Galatasaray , Mersin’e konuk oluyor. Artık Super Lig’in bu yıl ki son maçları oynanıyor. Mersin ise Galatasaray için en büyük sınavlardan biri.. Bunu da geçerse önü daha  düz gibi görünüyor ama hiç de belli olmaz. Şimdi en küçük, en altta olan takımın bile kendine göre oyunları var. Artık hepsi de maça son ana kadar asılıyorlar. Görmediniz mi bugün Lig sonuncusu Balıkesirspor Kasımpaşa’yı kendi sahasında nasıl  yendi!
 
Takımlar:
 
Mersin Arena stadında, orta hakem Ali Palabıyık yönetiminde oynanan bu maça takımlar şu 11’lerle çıktılar:
 
Mersin İdmanyurdu: Muammer Yıldırım, Serkan Balcı, Mitrovic, Servet Çetin, Vederson, Murat Ceylan (Dk. Efe Halil Özarslan), Khalili (Dk. 72 Futacs), Nakoulma, Oktay Delibalta, Pedriel (Dk. 79 Tita), Welliton
 
Teknik Direktör :Rıza Çalımbay
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Melo, Yasin Öztekin (Dk. 82 Umut Bulut), Emre Çolak (Dk. 60 Olcay Adın), Sneijder (Dk. 90+3 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz
 
Teknik Direktör :  Hamza Hamzaoğlu
 
Goller: 
16.dk. Yasin sağ taraftan kendi getirdiği topla Galatasaray’ın golünü attı. (M.İdmanyordu:0- Galatasaray :1)
 
Değerlendirme:
 
Halen Super Lig’de 7. sırada olan Mersin, Galatasaray’ı  sadece 1983 yılında bir kez yenmiş. Galatasaray o yıldan beri Mersin’e kaybetmiyor. Mersin İdmanyurdu son zamanlarda sahasında kolay kolay yenilmiyordu. Fenerbahçe ile sınavı da önümüzdeki hafta… 
 
Sayın Hamzaoğlu , ister istemez bu haftada elindeki kadronun en iyisini sahaya sürmek durumunda kaldı. Kaldı ama, Orta sahada  Hamit Altıntop olmayınca, Defansta Chedjou oynamayınca işler Hakan Balta ve Telles’e kalmıştı ki; Telles aslında solaçıkta oynaması gereken bir elemandı ama sol bekte sağlam bir eleman bulamayınca, ister istemez buraya Olcan’ı, veya Telles’i monte ediyorlar ki, bu durum Muslera’nın krizler geçirmesine neden oluyor. Bu yüzden, bu gün de, harika kaleci Muslera hayatının belki en önemli kurtarışlarını yaparak, Galatasaray’ın Mersin’den yüz akıyla dönmesine neden oldu.
 
Galatasaray’da defans bir türlü birbirleriyle uyumlu oynayamıyorlar. Aslında bu uyum takımın başarısı için çok önemli. Galatasaray her defasında İleri elemanların gücüne inanarak hareket ediyor. Ama defansta her maçta çok önemli açıklar veriyorlar. 
 
Maçın 59.dakikasında , Emre’yi alıp yerine Olcan’ı sokan Hamza Hoca’ya Emre’nin gösterdiği tepki, affedilmez cinstendi. Bence Emre bu hareketiyle kendi biletini de kesmiş oldu.
 
Mersin İdmanyurdu maçta hiç de ezilmediler ve hatta zaman zaman güçlerini Galatasaray’a kabul ettirdiler. Yine söylemek gerekir; belki de Galatasaray’ı yine Mersin İdmanyurdu’nun elinden alan Kaleci Muslera oldu.
 
Hamzaoğlu’nun başı Defansla başı belada. Kendisine tam anlamıyla güvenilecek bir sağ bek yok. Teles, Olcan… Bunlar arayışların ürünleri ama, gerçek adamlar değiller.
 
Galatasaray Lig’i bu şekilde tamamlayabilir mi? Defansa bir çare bulamazlarsa, sorun var.
 
Galatasaray’ın bu hafta da yüzü güldü ama belli ki Super Lig’de  şimdi  puanlar ve şampiyonluk aslanın ağzında, şansı olan ve sonuna kadar kendisine inanan ve güvenen takım kazanacak. 
 
Bu güveni Hamza Hoca takımına verebiliyor. Selçuk da takımını alıp götüren iyi bir kaptan. Bakalım gemi nereye kadar gider?
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..