Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray yükseliyor: 3-2

Galatasaray yükseliyor: 3-2
 

Galatasaray bu gece yine iyiydi ancak Fatih Terim'in dediği gibi, henüz "rüya takım" değil. Ama şurası bir gerçek ki, Galatasaray yüksek özgüvenle ve şampiyon gibi oynuyor.

Aslında Galatasaray geçen hafta Beşiktaş karşısında da aynı şekilde çok daha iyi olduğunu belli eden bir futbol oynuyordu ancak üst üste gelen sıra dışı hatalar, sürekli geri düşmelerine yol açınca oyunun kontrolünü rakibe vermişti. 

Galatasaray'ın maçı koparamamasının en büyük nedeni, defansta çok sık gedik veriyor olmaları. Defansta fazla hata yapılmasının kabahatini defansa yüklememek lazım. Çünkü asıl sebep; top rakipteyken defansla orta saha arasında ciddi boşluklar kalması. Ani ataklarda 4-5 rakip oyuncuyla karşı karşıya kalan Galatasaray defansı yer tutmakta zorlanıyor. Set ataklarda ise defansla orta saha arasına giren rakip forvetler topla rahat oynayabiliyorlar.

Bursaspor ise doping (!) yapmış olmalı, 120 dakikalık bir Avrupa mücadelesi ve hayal kırıklığından sonra müthiş bir mücadele ortaya koydular. Takım olarak oynamayı da iyi beceriyorlar. Bravo Bursaspor'a. (Bazı teknik adamlar buna benzer durumlarda rakip takımı "bize karşı bu kadar iyi oynamaları biraz garip" diye eleştiriyorlar. Taraftar da bunu yiyiyor.)

Galatasaray'da Melo ve Amrabat geçen haftalara göre çok büyük bir gelişme gösterdiler.

Dany ise hızı, kademelere girişi, mevki tanımadan açıkları kapatışı ve mücadelesi ile sahanın yıldızıydı.

Bir gol atmasına rağmen, hala kendini yere atan, üstelik buna taç çizgisi civarında dahi gerek duyan Burak'ı birisi uyarsın artık! Topu ayağından çıkarmayan, bencilce davranan ve iki rakip tarafından sıkıştırılınca kendini yere atan bu "topçu"nun önce "sporcu" olmasını diliyorum.

Hamit de daha iyi oldukça Galatasaray daha bir Avrupalı gibi oynayacaktır.

Maç sonrası Fatih Terim'in Engin Baytar hakkında söyledikleri nedeniyle tebrik etmek lazım. "Bana kalsaydı cezaya itiraz etmezdim" diyen Terim'e alkış. Tabi bu tür ağır cezaları hak eden herkese verilmesini dilerken de haklıydı.

TT Arena stadının Galatasaray taraftarını çok değiştirdiğini de görmek gerekir. Bir tebrik de Galatasaray taraftarına..

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..