Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray zorlandı. M.Sivasspor : 2 - Galatasaray : 3

Galatasaray zorlandı. M.Sivasspor : 2 - Galatasaray : 3
 

 
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Sergen Yalçın'la çıkışa geçen Medicana Sivasspor'a konuk oldu.  Sivas’da hava sıcaklığı bugün -14’dü ama Sivasspor sahası alttan ısıtıldığı için futbolcular gayet rahttılar. Saha güzeldi. Kimse bu yüzden rahatsız olmadı.
 
Karşılaşma saatinde Orta Hakem Hüseyin Göçek yönetiminde oynandı. Soğuk havaya rağmen maçı yaklaşık 10 bin seyirci izledi. Galatasaray’lı seyirciler, kale arkası tribününde kendilerine ayrılan 800 kişilik bölümü doldurarak, takımlarına destek verdiler.
 
Takımlar :
 
Sivasspor: Korcan, İbrahim Öztürk, Da Costa, Cicinho, Ziya, Adem, Kadir Bekmezci (37. Batuhan Karadeniz), İbrahim Akın, Utaka, Taouil, Aatif
 
Teknik Direktör : Sergen Yalçın
 
Galatasaray: Muslera-Sabri, Koray, Chedjou, Olcan - Bruma, Hamit, Selçuk, Yasin, Sneijder-Burak.
 
Teknik Direktör : Hamza Hamzaoğlu
 
Goller:
9.dk. Yasin Öztekin (Galatasaray)
39.dk. Aatıf (Sivasspor)
56.dk. Burak Yılmaz (Galatasaray)
67.dk.Alex Teles (Galatasaray)
85.dk. İbrahim Akın (Sivasspor)
 
 
Değerlendirme:
Galatasaray zorlu Sivas deplasmanından istediğini aldı. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 21. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Medicana Sivasspor'u 3-2 yendi.
 
Zirve yarışında 47 puanla lider Beşiktaş ve 46 puanla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe'nin arkasından 45 puanla üçüncü durumda bulunan Galatasaray, zorlu Sivas deplasmanından kayıpsız dönebilmeyi hedefliyordu
 
Karşılaşmada Galatasaray, Sivasspor’u  9. dakikada Yasin Öztekin, 56. dakikada Burak Yılmaz ve 67. dakikada Alex Telles'in golleriyle (2-3) yendi. Sivasspor'un gollerini 39.dk. Aatıf ve 85. dk.da İbrahim Akın attı. 
 
Galatasaray bu galibiyetle puanını 48'e çıkartırken maç fazlasıyla liderlik koltuğuna da oturdu. Sarı kırmızılılarda Burak Yılmaz 1 gol ve Telles'e yaptığı asistle galibiyette önemli pay sahibi oldu.
 
Bu maçta özellikle Galatasaray’da  sağbek’te  Sabri vazgeçilmez bir eleman olduğunu gösterdi. Bu taraftan yapılan bütün hücumları söndürdüğü gibi gollük çok önemli paslar vererek, asist görevini de tam anlamıyla yerine getirdi. 
 
Sol tarafta ise Olcan’ın savunma oyuncusu rolü her zaman tartışmalıdır. Olcan bu yüzden çok çabuk yerini kaybedip, ilerde kalmaktadır. Bu Galatasaray’a pahalıya patlıyor. 
Sneijder oynadığı sürece profesyonel bir futbolcunun göstermesi gerekli bütün işlevleri yerine getirdi.
 
Bruma yine kendisinden beklenenleri veremedi. 
 
Hamit bu maçta tecrübeli oyuncu rolünü iyi oynadı. 
 
Galatasaray’ın bu maçta en büyük kazançları ise, Yasin gibi , Alex Teles gibi futbolculara da gol atma şansı verilmesiydi. Bu Hamza Hocanın ileri görüşlülüğünü gösterir. 
 
Sivasspor’da kendisine çok umutlar bağlanan Batuhan yine kendine verilen şansı kullanamadı.
 
İbrahim Akın en tehlikeli futbolculardan biri olduğunu gösterdi ama kendini sahada nedense fazlaca unutturdu. 
 
Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın’la büyük bir ivme yakalayan Sivasspor galibiyet şansını kendi sahasında Galatasaray karşısında kullanamadı.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..