Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaraya değen sihirli el

Galatasaraya değen sihirli el
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Futboldan biraz anlayan herkes bu akşamki derbide Fenerbahçe’nin tarihi bir fark yapacağını düşünüyordu. Ben de böyle düşünüyordum. Hatta 6- 0’lık rekorun geçilebileceği bile aklıma geliyordu. 

 

 

Elbette insanları böyle düşünmeye iten nedenler vardı. Bu nedenlerin en başında da Galatasaray’ın maçtan iki gün önce Teknik Direktörünün göreve başlaması, kadronun yetersizliği ve güçsüzlüğü, eldeki skor yapabilecek oyuncuların da sakat olması geliyordu. 

 

 

Galatasaray haftaya Rijkaard ile başladı. Ardından Tugay sonra da Hagi geldi. Kanımca bu iş yönetimin de işine geliyordu. Çünkü Galatasaray yönetimi de yukarıda yazdığım düşüncelere sahipti. Onlar da ortaya çıkacak sonucu tahmin edebiliyorlardı. Bu yüzden maça 2 gün kala Teknik Direktör değiştirdiler. Böylece yenilgiye bahane bulacaklardı. 

 

 

Gelgelelim iki gün içerisinde Galatasaray’ın bu kadar değişebileceği kimsenin aklının ucundan geçmiyordu. Ama bilmediğimiz bir şey vardı. O da Hagi’nin değiştiğiydi. 

 

 

Maçtan önce kadroları gördüğümde ilk doğru çaptı gözüme. Ayhan, Cana, Mustafa Sarp tercihi son derece doğruydu Hagi’ nin. Çünkü bu oyuncular fizik gücü güçlü oyunculardı ve bu maçta da Galatasaray’ın güçlü oyunculara ihtiyacı vardı. Aynı şekilde Elano’ nun ilk on birde yer alması da doğruydu. 

 

 

Maç başladıktan sonra hiç ummadığımız bir Galatasaray vardı sahada. Sakin oynayan ama gerçekten top oynayan yani dan dun bilinçsizce vurmayan, pas yapan ve de böylece rakibin oynamasına izin vermeyen bir Galatasaray. Tabi böyle olunca da Fenerbahçe defansı ve de onların önlerindeki oyuncular ileri çıkamadılar. Hal böyle olunca da ilk yarıyı pozisyonsuz kapattı Fenerbahçe. Gol pozisyonlarını yakalayan, kaleye şut çeken ise Galatasaray’dı. 

 

 

İkinci yarı daha iyi oynayan bir Fenerbahçe gördük. Ama yine de bitirici olamadılar. Oyunun sonları yaklaştıkça Hagi oyuncu değişiklikleri yaparak direnci sağlam tutmaya çalıştı. 

 

 

Rijkaard’ın tercihlerine göre Hagi’nin tercihlerinin çok daha doğru olduğu görüldü. Elano belki de izlediğimiz en iyi Elano idi. Pino çok etkiliydi. İlerisi için ümit verdi. Ayhan yine iyiydi. Hakan Balta bu sezonun en iyi oyununu oynadı. Misimoviç bile oyunda kaldığı süre içerisinde paslarıyla olumlu görüntü çizdi ama hala yeterli değil. Aslında Galatasaraylı her oyuncu görevini elinden geldiğince yaptı. 

 

 

Asıl değişen Hagi demiştim. Takımın sakin oynaması için önce Teknik direktörün sakin olması gerekiyor. Hagi daha önceki Teknik Direktörlük döneminde çok agresifti. Hakemle, rakip oyuncularla hep kavga ediyordu. Kendi oyuncularına da sürekli müdahale ediyordu. Şimdi ise olgunlaşmış bir Hagi gördüm. İşte böyle olunca takım da sakin, ayağa pas yapan bir şekilde oynayabiliyor. Yani sanki Hagi asıl şimdi gerçek bir Teknik Direktör olmuş. Tabi bu arada Tugay Kerimoğlu gerçeğini de unutmayalım. Çok doğru bir tercih. 

 

 

Özetle Galatasaray, on yıldır puan alamadığı Fenerbahçe deplasmanından en kötü zamanında bir puan çıkardı. Bu, takımın güven kazanması için çok önemli. İlerleyen haftalarda eksik oyuncuların da katılmasıyla Galatasaray’ın daha iyi olabileceği artık düşünülebiliyor. Ama unutulmasın ki rakip sahadaki gibi evinde oynamayacaktır sarı- kırmızılılar. Mühim olan da işte evinde gol atıp kazanabilmek. 

 

 

Fenerbahçe açısından sadece kayıplardan bahsedebiliriz. Haftaya da Bursa ile oynayacaklar. Ellerindeki kadro iyi. Ama sanki bu kadroyu verimli kullanamıyorlar. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..