Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasarayın da muhtemel komplo içinde olma kuşkusu

Galatasarayın başka türlü Fenerbahçeyi  yenme olanağı olmadığı için, şike olayından yarar sağlayarak FB yi yenmiştir. Bu nedenle muhtemel komplonun içinde Trabzonspor ile birlikte olduğu kuşkusu kuvvetlenmiştir. Bilindiği gibi, FB yerine Şampiyonlar Ligine gidebildiği için Trabzonspor, bu olaydan yarar sağlamıştır, zaten (böyle bir komplo varsa ki muhtemelen var) bu komplonun içindedir.

Şimdi ikinci (belki de asıl) muhtemel komplocu da ortaya çıkmıştır.

Fenerbahçe' yi, normal koşullarda yenmesi mümkün olmayan GS, 4 sene sonra yenebilmiştir.

Ama nasıl?

Lugano gibi defansın belkemiğini, Emenike ve Santos gibi ofansta ki büyük gücleri kaçırdıktan sonra, Aziz Yıldırım'ın yerinde olduğu takdirde yapabileceği muhtemel ve önemli transferleri de engelledikten sonra, bunlardan da önemlisi, Fenerbahçeli oyuncuların ve FB taraftarının psikolojisini yerlere serdikten sonra, bir de yenemeselerdi. Gerçekten ayıp olurdu.

Ama asaletli ve gerçek bir rakip, tüm bunları vurgular ve yenseler bile bu kadar ölçüsüz sevinmez, en azından FB kulübünü onore ederek ölçülü ve saygılı sevinmesini bilirdi. Çok ayıp etmişlerdir. Vahşi Kapitalizm ürünü kafalardan aslında çok şey de beklememek lazım. Kafalarda sadece yenmek-yenilmek, yani madde var, duygu-saygı-sevgi diye birşey yok.

Böyle bir asalet kim, bunlar kim?

Ama unutmasınlar herkes yaptığının karşılığını bulur. İnşallah da bulacaklardır.

Bu olgunluk ve asalet Türk futboluna hakim olmayıp, "ne yaparsan yap ama yeter ki kazan, kazanmak için herşey mübah "zihniyeti, burada GS da olduğu gibi hakim olursa, Türk Futbolunun bir başarı standardına  erişmesi olanaksızdır .

Ancak aynı yukarıdaki zihniyette olduğu gibi kapkaç başarılar ile devam edip gideriz.

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..