Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Galatasaraylı Hakan, Kasımpaşalı Recep’e fena çalım attı!

Galatasaraylı Hakan, Kasımpaşalı Recep’e fena çalım attı!
 

img6.mynet.com.tr


Galatasaraylı Hakan artık futbolun kendisini bıraktığını anlamıştı; belki biraz daha oynayabilirdi ama onun akaite uygun tavırları  iktidar tarafından çabuk keşfedildi ve böylesine efendi, böylesine halk tarafından sevilen, üstelik namazında niyazında bir efendi adamın, bir efendi futbolcunun, seçimde oy oranına epey etkili olacağı düşünülerek, Recep Efendi tarafından seçim listesine kondu.

Buraya kadar iyi güzel… Yapılan hesaplarda bir yanlışlık yok. Zaten onlar Hakan’dan Meclis’te konuşma yapmasını, nutuk çekmesini; CHP’yi mahvetmesini falan beklemiyorlardı. Sadece bir Halkla İlişkiler elemanı olarak ortalarda gezinsin, sonra AKP takımında Muhalefete karşı yapılacak futbol maçlarında ve ondan da ötesi uluslar arası  Meclis futbol maçlarında Meclisimizi temsil etsin ve takımı düzenlesin; bir de takım kaptanı olarak sahaya çıksın… İşte ondan istenen ve beklenen tek şey buydu.

Ve Hakan, AKP’nin gönüllü futbol muhafızı olarak takımda yerini aldı.

Meclis’te ne konuştu; ne sesini duyan oldu; ne kanun için teklifte bulundu ama ay  20 bin lira olan maaşını düzenli olarak aldı.

Onlar yetmedi…

Ayrıca, Hakan’a İstanbul’un ünlü gazetelerinden; Televizyon Kanallarından sözcü olması, konuşması için külliyetli miktarda transfer teklifleri geldi. Eee .. paranın tadı hoştur… Kimse de daha çok paraya hayır diyemez. Bir ara bu konuyu, Recep Bey’e çıtlattı … Recep Bey  Hakan’ı mı kıracak … Kimseye verilmeyen imtiyaz Hakan’a verildi ve Hakan Bey İstanbul semalarında, televizyonlarında, gazetelerinde beyanat üzerine beyanat vermeye; değerlendirmeden değerlendirmeye koşmaya başladı. Yani O’da Recep bey gibi kilimi İstanbul’a serdi… Meclis’te ne oluyormuş; kimler konuşuyormuş; ne gibi teklifler alınıp veriliyormuş, Hakan Bey(in ne umuru… Zaten o işi de pek sevmemişti. Aslında onu rahat bıraksalar belki de Galatasaray’da  dini imanı yerinde ilk Teknik direktörü olabilirdi. O yetenek vardı ama galiba biraz kendini harcadı.. O bakımdan bir  Hakan efendi, pişmanları oynadı denebilir.

Aslında, herkes biliyor ki, Cemaat grubuyla Şeriat grubu arasında sessiz bir dayanışma vardır.

Ve çok belli ki, Hakan Efendi, Mümtaz Hoca Efendi Fethullah’ın kontenjanından Mecliste bulunuyordu. Çünkü Cemaatçılar, seçim sırasında canla başla çalışmışlar ve Recep Efendi’ye bütün kapıları açmışlardı.

Eee.. Bizim memlekette kendisine iyilik yapan adam ne yapar… En kısa zamanda… Neyse bunları karıştırmayalım.

Aama Recep Efendi baktı ki Cemaatçılar aldı başlarını gidiyorlar… Maşallah polis kadroları, yargıçlar filan … bunlara pek muin ve aralarından su sızmıyor.

Anladı ki, bir yerde ipler elinden kaçıyor. Dersaneler de Eğitimci Fethullah için para basıyor. Okulları yurt içinde ve yurt  dışında yüzleri aşmış… Bu iş hiç hoşuna gitmedi. Zaten adam USA’da hüküm sürüyor; elinden avucundan kaçmış durumda…

Zaten öteden beri kuşkuluydu (Aslında hep kuşkuluydu..!) O Gezi olayları nasıl çıktı… Bütün millet İstanbul’u birbirine kattı; ondan sonra bütün yurt karıştı da, Recep Bey ne olduğunu anlayıncaya kadar, bir baktı ki, en güvendiği adam Bülent Bey kendisine madik atmaya çalışıyor. Bir güzel adamın ağzının payını verdi,

Ama Bülent bey ‘de uyanık adam.. Baktı ki, Üç Devre filan davasına sonunda kendisi Meclis dışında kalacak; olur mu olur… Ama o zaman başka hesaplar işin içine girer. Bülent Bey de yaman avukattır kendisinden korkulur.

Ne yapabilir Bülent Bey… Bazıları dediler ki, “cürmü kadar yer yakabilir.” O kadar da değil.. Recep onu biliyor. Çünkü daha ilerde oynanacak daha çok ciddi oyunlar var. Sayın Abdullah’la kapışmak, hesaplaşmak var. Acaba bu durumda Bülent Bey kimin yanında yer alacaktır. Bülent Bey kendisine çok güveniyor. Elinde öylesine dosyalar var ki..

Haa… konuyu değiştirdik. Hakan çakılan bir işaret üzerine takımdan koptu ve giderken kendisini tutup yükselten eli de ısırdı.. Recep Bey’e söylediklerini kim söyleyebilir? Hay Maşallah.

Recep Bey’de bu davranışın hiç altında kalır mı? O da : AKP’den istifa bir şey değil, erkekse Meclisten istifa etsin, demeye getirdi… Buna karşılık, Hakan hala “Bana ne bana ne… deyip omuzlarını silkeleyip, cık cık edip duruyor. İstifa etmesi gerekmezmiş. Bu kadar olgun tavır kimde bulunur. Kimden öğrendi acaba!

Daha film bitmedi Beyler Bayanlar… Daha film yeni başlıyor. Şimdiye kadar gösterilenler hep “İlave” , hep gelecek filmlerin klipleri…

Dur bakalım , cemaat takımı daha neyler… Neylerse Mevlam güzel eyler!

Ehh sen dinciliği bayrak eylersen; onu her zaman daha yüksek bedenlere sokacak, daha çok gönüllüler bulunur.

Atatürk bunları biliyordu… Ama bunlar sonlarının ne olacağını bilmiyorlar.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..