Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '06

     
    Kategori
    Çocuk Kitapları
     

    Galatasaraylı patatesler

    Galatasaraylı patatesler
     

    Hiç düşündün mü, patatesler takım tutar mı diye? Tabi takım tutarlar. Hemde Galatasaray'ı tutarlar. Niye mi? Ketçapla arkadaş oldukları için. En iyisi ben sana en başından anlatayım. Başlıyorum..

    Bir zamanlar patateslerle konuşabilen bir adam varmış. Bu adamı herkes deli sanarmış. Bir gün bu adam arkadaşlarıyla futbol ile ilgili konuşuyormuş. Ondan sonra patateslere sormuş:

    "Hangi takımlısınız?" Patatesler hep birlikte "Galatasaray" demişler. Birlikte uzun uzun konuşmuşlar.

    Birkaç gün sonra "Patates Böceği" diye bir hayvan bulunmuş. Bu hayvan patatesleri yiyormuş. Hiçbir insan patates yememeye başladıktan sonra, patateslerle konuşabilen adam patatesin ne kadar değerli bir sebze olduğunu hatırlatmak için "ketçap" adlı bir yiyecek bulmuş. Eline buluşunu alıp hemen sokağa çıkmış ve "Elimde sizin adını hiç duymadığınız birşey var. Bu patates kızartması ile yeniliyor. Hadi gelin, tadına bakın. Patatesleri yeniden sevelim!" diye bağırmış. Herkes ketçabın tadına bakmış. Sonra "Ketçabı neden kırmızı olarak keşfettin?" diye sormuş bir çocuk. Patateslerle konuşabilen adam "Patatesler Galatasaray'lıdır da o yüzden." demiş. Sonra herkes "Yine bu saçmalıklar!" diye bağırıp evine gitmiş. Bir kaç gün sonra bu adam ölmüş. Bütün insanlar patateslere bir şeyler sormaya başlamış. Herkes patateslerden cevap bulmuş ve patateslerle konuşabilen adama üzülmüşler. Ama patateslerle konuşabilen adam gökyüzünden onlara gülümsüyormuş.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1049
    Kayıt tarihi
    : 05.06.06
     
     

    1998 yılında İstanbul'da doğdum. Şu anda 2. sınıfa gidiyorum. Ankara'da yaşıyorum. Ted Ankara Koleji..