Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Galaxy S4 hayal kırıklığına uğrattı

Samsun Galaxy S4 tanıtımı Time Square’de Samsung için yeniden düzenlenen tarihi Radio City Music Hall Broadway’inde gerçekleşti. Bir tiyatro metni üzerinden tanıtımı yapılan s4, binlerce kişi tarafından youtube üzerinden canlı olarak takip edildi. 17 Ocak’ta yayınladığım Samsung S4'ten Haber Geldi! yazısında  S4'ün bir fotoğrafın paylaşmıştım. Dün S4'ün Video taanıtımı yapıldıktan sonra, s4 hakkında çizilen tasarımların çoğu yalan oldu. S3 ile aynı kasa yapısına sahip olan ancak biraz daha geliştirilmiş olan S4 Modeli çoğu teknoloji uzmanı ve professiyonel kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. Bunun en büyük nedeni ise internette dönen müthiş tasarımlar ve fazla fazla yazılan özelliklerden kaynaklanıyor…

Canlı olarak yayınlanan tanıtımda telefon dikkatlice incelendi. Teknoloji uzmanları’nın ilk yorumlarına göre “home” tuşu s4'te kaldırılması bekleniyordu. Ancak tasarım konusunda değişikliliğe gidilmemesi  ve tuşun yeni tasarımda da görünmesi çoğu kullanıcıyı üzdü.

S4 mü? S3 mü?

Samsung firması yeni çıkardığı modellerin tamamında ekran boyutuna yönelmiş durumda S4 ekran boyutu S3'e göre daha büyük, özellik olarakta daha üstün ancak yakın zamanda raflara yerleşecek olan s4'ün alınması şuan kişisel bir tercih gibi görünüyor. S4'ün çıkması ile Alt model fiyatlarının düşmesi ve S3'e olan ilginin daha da artması bekleniyor. S4'ün satışının başlaması ile S3'ün fiyatında düşüş yaşanır ise satışlarının daha da yükseleceği söyleniyor.

Pil Tüketimi

Ekran’ın büyümesi daha fazla aydınlatma ve daha çok pixel’in olması nedeni ile pil tüketimini büyük ölmüde etkileyecek. Ancak S4' kullanıcıları pil konusunda üzlemeyecek gibi görünüyor. Samsung ürettiği 7,9 mm’lik 2600 mAh pil ile tüketiminde cimri davranan yeni bir teknoloji kullanıyor.

Ekran Büyüdü Ya Eller

Samsung S4'de dev bir ekran yerleştirdi. Peki İPHONE’in ekran boyutunda aşırıya kaçmayarak reklamı ile övündüğü tek parmak ile yönetim işlevinin altında kalmaması gerekiyordu. Bu nedenle Samsung, S4 Modelinde yeni ürettiği sensörler ve sensörleri destekleyen akıllı yazılımlar ile telefonun “GÖZ” ile yönetilmesini sağlıyor.sensörler gözle sayfa çevirme, durdurma ve yeniden sayfayı hareket ettirmeyi sağlıyor. Böylece parmaklarınızı daha az kullanarak telefona hükmetmeyi sağlıyor.

Kalite Arttı, Ya Depolama ?

Samsung S4 Arkaya 13 Mp kaliteye sahip flaş destekli ve sıfır deklanşör gecikmeli, Saniyede 30 Kare HD nitelikte video çekebilen yeni bir kamera yerleştirdi. HD ve Kaliteli fotoğraf gereksiz yere dolaştırılan küçük fotoğraf makinelerinin ortadan kalkmasını sağlıyor ancak fotoğraflar büyük kapasite istiyor.  Ön kamera ise 2 mp yapılarak fotoğraf kalitesinin niteliği arttırıldı. Buda sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaşımlarının artmasına yol açması bekleniyor.

Ne Kadar Depolama Yapar Bu Alet ?

16, 32 ve daha önce kullanılmayan 64 GB Depolama alanı seçeneklerine yer veriliyor.

Lafı Toparlayalım.

Samsung S4 Özellik olarak en üst seviyede olan bir telefon 5 inçlik dev ekranı ile “Full HD (1920 × 1080) SuperAMOED ekrana sahip.  441 ppi piksel yoğunluğu ile gözlerinizi mükemmel görsellere tanıktık yaptırması konusunda şüphe yok gibi. 7.9mm’lik 2600 mAh pil, tüketim konusunda cimri olduğu kadar iddalı bir duruşada sahip, Samsung’un yeni amiral gemisi olan cihaz 1.6GHz ve Quad Cortex-A7 çekirdek hızında Quad Cortex-A15 çekirdeği ile ARM big.LITTLE teknolojisine dayalı Octa-Core (5410) CPU 1.2GHz hızında Samsung’un en son Exynos 5 oluşan güçlü bileşenleri ile iyice doldurulmuş.  2GB RAM hızındaki ram  Qualcomm Snapdragon 600 işlemci çalışıyor.  WiFi 802.11, WatchON service. NFC, Bluetooth 4.0 gibi en gelişmiş sistemlere yer verilen telefon Android 4.2.2. işletim sistemi ile desteklenmiş durumda…

 
Toplam blog
: 28
: 2754
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

Rize doğumlu ve yerleşimli Teknoloji bağımlısı. Aorhan, Anarschi ve Milliyet Blog Ailesi bireyi....