Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Galaxy Tab 10.1 Lider!

Galaxy Tab 10.1 Lider!
 

Galaxy Tab 10.1


Merhaba,  

Yeni bir tablet bilgisayar ve yine bir test haberi. Bu alışkanlık sanırım tablet pc çılgınlığı sürdükçe devam edecek. Kısa bir süre önce iPad ve Galaxy Tab'in kapıştığı ve mobillog.com'da videosu yayınlanan dayanıklılık testine şimdi de galaxy tab 2 ve iPad'in yine katıldığı görüntü kalitesi testi eklendi. 

Test sonuçlarına ilişkin verilerin ayrıntısı mobillog'da verilmiş ama ben şunu söylemek istiyorum. Piyasada şu an kaliteli tablet pcler mevcut. Testlere bakılırsa, Telekom'un tablet bilgisayar kampanyasındaki seçimi ise pek doğru görülmüyor. Kullanıcıları tablet pc ile buluşturmak güzel bir fikir ama ürün seçimi daha özenli yapılabilirdi diye düşünmeden edemiyor insan. 

Testten de biraz bahsedelim... 

Görüntüleme cihazlarının karşılaştırıldığı bu testte ise Galaxy Tab, iPad 2’yi geçerek görüntü kalitesinde birinci oldu. 

DisplayMate’de gerçekleştirilen teste göre, Galaxy Tab 10.1, iPad 2’den daha iyi bir görüntü kalitesine sahip. Görüntüleme cihazlarının karşılaştırmalı olararak test edildiği ve Motorola XOOM, Acer Iconia Tab A500, ve ASUS Eee Pad Transformer gibi modellerin de içinde olduğu bu testte Apple iPad 2 ve Samsung Galaxy Tab 10.1 birincilik tahtının iki adayı oldu. 

Değerlendirmeye gelindiğinde ise, iPad 2’nin renk doğruluğu ve izleme açısı konularında daha önde olduğu, Galaxy Tab 10.1’in ise yansıma, parlaklık ve karşıtlık konularında başarılı olduğu görüldü. Sonunda da Galaxy Tab 10.1’in kıl payı da olsa iPad 2’den daha iyi bir görüntü kalitesine sahip olduğuna kanaat getirildi. 

Ayrıntılar mobillog.com'da. 

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..