Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
3392
 

Galeta unu

Galeta unu
 

Galeta unu


Tükettiğimiz gıdaların bir kısmında, dokusal olarak hoşumuza giden bir un var. Bazı tüketicilerin hoşuna gitmiyor olabilir kesin konuşmamak lazım ama genel olarak sevildiğini görüyorum. Bu bahsettiğim unu dışarda da alıyoruz, evde de özellikle kullanıyoruz. Ben daha çok çocukların bunu sevdiğini gözlemledim.  Artık söylemem gerektiğinin farkındayım. Nedir bu? 

Galeta unu.

Şöyle bir durum var ki, bu galeta unu tükettiğimiz gıdanın tadını değiştiriyor, tabi bu olumlu şekilde oluyor benim penceremden bakınca.  Aslında şöyle bir düşününce bildiğin   “ Toz parçası gibi bir şey bu. “ diye düşünebilirsiniz ama bence duyusal olarak farklılıklar yaratıyor. Bu uzun zamandır bildiğimiz bir şey olan galeta ununun üretimini geleneksel yöntemlerle yapılabildiği için anneler de iyi bilir. Herkesin yapabileceği şekilde düşünürsek, ekmeklerin ağzı bağlı olan ama hava ile teması kesilmeyen bez bir torbada bekletilmesi ve bu sayede kurutulup ardından fırında kızartılıp toz haline getirilmesiyle üretim tamamlanıyor diyebiliriz. Sonrasında da muhafazası cam bir kavanozda olursa ideal.  Böylelikle aynı zamanda ekmeğin geri dönüşümü de sağlanmış oluyor. Bu durum büyük işletmelerde farklı tabi tahmin edersiniz,  böyle olunca daha ayrıntılı bir üretim gerçekleşiyor ve çeşit de fazlalaşıyor.

Glutensiz galeta unu, Tam buğday unu, Baharatlı galeta unu  ( ızgaralık diye de geçiyor. ) olarak farklı çeşitlerde raflarda yer alıyor. Bir de bahsettiğim gibi evde üretilen yani sizin yaptığınız var ki, ona da kendi isminizi koyup farklı bir çeşit olarak adlandırabilirsiniz belki de.  Neden olmasın? Bunun yanında tabi ki tane büyüklüğüne göre veya rengine göre de değişiklik gösterebiliyor satın alacağınız ürün.  Bu da her zamanki gibi sizin tercihiniz…                                   

Sağlıkla Kalın!
Not :  “ Bildiğiniz gibi pek meşhur, kullanılmadığı yemek veya tatlı kalmadı. “

Gıda Mühendisi  - Nermin Özge Bilge

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 311
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 320
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster