Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Galip Derviş ve Monk

Galip Derviş ve Monk
 

Galip Derviş ve Monk


Kanal D' de yeni bir dizi başlayacakmış yakın bir tarihte. Bol takintılı, fobisi çok olan bir karakter ya da dizi kahramanı. Ama canımı sıkan şöyle bir durum söz konusu bugünlerde. Neden bizim yapımcılar işin kolayına kaçmaya başladılar? Neden hep yabancı dizilerden çalıp çırpma ( onlar esinlenme dese de ) olayına girdiler? Neden özgün senaryolar çıkaramıyoruz artık?

Engin Günaydın' ın canlandırdığı Galip Derviş ile Tony Shalhoub' un canlandırdığı Monk karakteri birebir aynı. Yabancı dizi izleyen biri olarak artık yerli yapımlardan hiç keyif alamıyorum. Hele bir de böyle bildiğim konular, karakterler işin içine girince hiç mi hiç zevk alamıyorum. İşler Güçler' de Lost dizisini tiye almamış olsaydılar bizimkiler herhalde bir de Lost dizisinin çakmasını hakikatten Kayıp adı altında yedirmeye çalışırlardı bize.

Birazcık özgünlük olsun artık yapımlarımızda. Yabancı dizlerin çakmalarından geçilmez oldu ekranlarda. Ben kendimize has bir şeyler bekliyorum. Bu nedir anlamadım ki? Son zamanların ambiyane tabiri ile neyin kafası bu arkadaş? 

Sanırım bu diziye de ısınamayacağım. Supernatural dizisinin de taklidi yakındır herhalde. Gerçi orada tanrı falan işin içine giriyor bizimkiler o kadarını göze alamazlar ama doğa üstülük konusunda da en azından cinler falan devreye girer herhalde... Bu arada FOG TV' de dublajlısı var Supernatural'ın ama dublajı çok kasıyor. Kulak orijinal sese aşina olunca aynı hazzı alamıyorsunuz dublajlısını izlerken.

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..