Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Game Over!

Game Over!
 

uefa.com


Maça, CSKA karşında galibiyet ve Wolfsburg’un Manchester karşında puan alması hesapları ile çıkan Beşiktaş rakibine yenildiği gibi Almanya’dan da teselli niteliğinde sürpriz olmayan ManU galibiyeti çıktı.

İkili ve üçlü averajlar bahse konu olduğunda Beşiktaş’ın öncelikli hedefi gol yememekti maça çıkarken. Nitekim Mustafa Denizli’de defansif bir onbirle çıktı sahaya. “Nasılsa bir gol atarım, önemli olan gol yememek” diye düşünen Denizli İbrahim Toraman’ı da rakibin en önemli kozlarından Dzagoev’e adeta kilitlemişti.

Diğer kanatta ise İbrahim Üzülmez, CSKA’nın tehlikeli forveti Krasiç’i tutmakla yükümlüydü ama Toraman kadar dünyadan alakayı kesmeden.

Bu defansif organizasyona rağmen maçın ilk çeyreğinde iyi bir Beşiktaş izledik. Topla oynama yüzdesinin yine rakip lehine olduğu bu dakikalarda Tello maçın en net pozisyonlarından birinde topu auta göndererek karşılaşmanın dönüm noktasını tayin etti.

Ardından göstere göstere gelen Krasiç klasiği gol ile Beşiktaş’ın gardı otomatikman düştü. Öyle ki, yenilecek bir golün telafisi atılması gereken üç gol demekti ve bu da bu maçta, bu takımla, bu futbolla çok zordu.

İkinci yarıya sadece muhtemel birkaç etkili söz ve daha atak bir futbol nasihatiyle sahaya çıkan onbir ilk yarıdakinin aynıydı. Yine oyun kurmakta zorlanan, kanatları neredeyse hiç kullanmayan ve rakibin devşirme stoperlerinin ekmeğine yağ süren futbol maçın son 10 dakikasına kadar sürdü.

Son dakikalarda Bobo’nun ayağından gelen gol, CSKA adına Almanya’daki skor itibariyle beraberliğin ikinci tur için yeterli olması ve yenilecek bir golün turdan edeceği gerçeği rakibi telaşlandırınca skor koruma dürtüsü Beşiktaş ataklarının etkili olmasını sağladı.

İkinci golü aradığımız son dakikalarda kapanışı yine CSKA yaptı ve an itibariyle UEFA’dan gelecek olan 400.000 €’yu aldı götürdü.

Bu skorla grubu sonuncu bitiren Beşiktaş’ın Avrupa’da yoluna devam etmesi için cılız bir ümidi daha vardı. Fakat UEFA, Manchester maçı öncesi doping olayının kulübün organizasyondan menini gerektirmeyeceğini, sadece futbolcuların ceza alacaklarını açıkladı. Böylece Beşiktaş'ın havadan turnuvaya devam edebilme şansı da kalmamış oldu.

Takımımızı verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyor giden tur için de “sağlık olsun” diyoruz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..