Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

GAP Oscarları

GAP Oscarları
 

Geçmişte dostumuzun biri, “ Gelişmesi adına Adıyaman’ bir çivi çakılsın da isterse avucuma çakılsın!”  diye iddialı bir söz söylemişti.

Gerçekten de GAP gazeteciler Cemiyetinin 12. ‘sini düzenlemiş olduğu GAP Oscarlarının dağıtımındaki dünya çapındaki organizasyon atağıyla, bunu söylemi daha da perçinlemiş oldu. 

Çevre iller arasında âdeta boğulma aşamasına gelen ve Irgat kentli olmakla yaftalanan Adıyaman için bu organizasyon, son yıllardaki tanıtım basamaklarından en sonuncusu ve en etkilisi olmuş durumda.

Huyumuzdur ya! Hani hep şikâyet eder dururuz ya! “Bu memleket yeterince tanınmıyor!”

İşte son birkaç yıldır,  mevcut potansiyelimizi dışarıya yansıtmak, kendimizi daha iyi ifade edebilmek adına, Ankara, İstanbul, İzmir’de yapılan Adıyaman tanıtım günlerinin ardından, GAP Gazeteciler Birliği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği GAP Oscarları ödül törenlerinin 12.’sinin Adıyaman’da yapılacak olması, ilimizin hemen her konuda tanıtım atağına katkı ve destek sunacak durumda.

İster gelişim ve değişim deyin, ister Adıyaman Valisinin ekip ruhu içerisinde yapılan çalışmaları sonucundaki şanslılığımız deyin, ister GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın dışarıya açılan vizyonu deyin; görünen o ki bu organizasyon hayli ses getirecek  bir tanıtım organizasyonudur. Daha birkaç gün önce yapılan organizasyonla ilgili basını bilgilendirme toplantısındaki, Başkan Kıymaz’ın mutluluğu, sevinci ve aynı zamanda, tatlı telaşı ve endişesinde olduğu her halinden anlaşılıyordu. Gerçekten, kendi tabiriyle  “Türkiye’deki 2.ci büyük organizasyondan birine sahip olmakla, hem övünüyor ve haklı bir gurur duyuyor, hem de Adıyaman dışarıya olan yüzünü en güzel şekilde aksettirecek en geniş ve kapsamlı bir organizasyon olacağı için, bütün Adıyamanlılar tarafından desteklenmesi gerektiğini” vurguluyordu. Hani haksız da değildi. Bu kadar büyük bir organizasyonun tertiplenmesi, gerçekten büyük bir iş ve başarıydı.

Yurt içinden ve dışından onlarca, belki yüzlerce işinde ve konusunda deneyimli, değerli insanın katılmak için Adıyaman’a gelecek olması, yurt içinden ve dışından ulusal televizyonların canlı yayınlayacak olmasıyla, ilimizin tanıtımda ne kadar etkili olabileceğini varın sizler düşünün. Bunu yapmak, yapabilmek hem çok zor ve zahmetli, hem ciddi bir emek, çaba ve gayret gerektirir. Böyle istisnai bir organizasyona, Adıyamanlı olan, Adıyamanlı olduğu düşünen ve Adıyaman’da görev yapan herkesin, destek vermesi, üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği kanaatindeyim. Çünkü bu Adıyaman’ımızın geleceğine ekstra bir katkı sunacak ve artı katma değer sağlayacaktır.

Karanlığa küfretmektense, bir mum yakılması gerektiği cihetiyle, ilimize teşrif edecek, ödül alacak misafirleri en güzel şekilde ağırlamak, misafirperverliğimizi göstermek ve rahat ettirmek adına elimizden geleni yapmalıyız.

Belki bu vesileyle -eğer değerlendirebilirsek- bakan, milletvekili, genel başkanlar, gazeteciler, valiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanat ve spor adamları, büyükelçilerin katılacağı kişi ve heyetlerle ciddi iş bağlantıları yapılabilir. Gelenlerden yatırımlar babında çeşitli talepler yapılabilir. Üniversite, ticaret odası, basın ve işadamları işin içine biraz daha girebilirlerse; inanıyorum ki Adıyaman için çok güzel işler, yeni, farklı başlangıçlar yapılabilir.

Bu konuda, her zaman elinden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışan, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı  Sayın F. Hüsrev Kutlu, seçilmişler ve atanmışlar, sivil toplum kuruluşları, gazeteci meslektaşlarımız ile bütün Adıyamanlıların üzerine düşeni yapacaklarına olan güvenim tamdır.

Teşekkürler GAP Gazetecileri Birliği ve teşekkürler Sayın Başkan Zeynel Abidin Kıymaz.

Resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..