Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Gap projesi noldu be?

Gap projesi noldu be?
 

gap projesi


Gap projesi çocukluğumdan beri siyaset ile uğraşan insanların,devlet büyüklerinin şevkle bahsettiği bir projeydi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, Adıyaman, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Gaziantep, Kilis, Siirt ve Mardin illerini kapsayan bu proje, dünyanın ikinci Türkiye'nin ise en büyük projesiydi. 

GAP 37 sene içinde 27 hükümet gördü. Projenin temel amacı Güneydoğu Anadolu Bölgesini kentsel ve kırsal alanda geliştirmek, tarımda çağ atlatmak, kişi başına düşen geliri %209 yapmaktı. 

İnternetten konu ile ilgili biraz araştırma yaptım. GAP projesi elektrik anlamında %80 başarı sağlamış. Ancak projenin temel hedefleri arasında olan sulama kısmına gelince %20 bile değil... Proje fiyasko.

Proje eğer tam anlamıyla başarılı olsaydı, hakikaten güzel olurdu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi hem tarım alanında çağ atlar hemde bölgenin önemli sorunu olan işsizlik, ekonomik sıkıntı azalırdı. Lakin proje tamamlanamadı. Anlamadığım bunca hükümet gelip geçmiş. Bir çok saçma projeye yatırım yapan bu hükümetlerin, GAP projesi için ayırabilecekleri ödenek yok muydu ?

Neden olmadı ?

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..