Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '07

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Gap turu 2. gün

Gap turu 2. gün
 

06/05/2007
Sabah erkenden kalkarak 7 gibi kahvaltıya indim ve 8:10 sularında diğer oteldeki arkadaşları da alarak yola koyulduk. Günün ilk durağı Eshabı Kehf (Yediuyurlar Mağarası) oldu. Dün gibi bugün de oldukça sıcak. Bir taraftan günün Pazara diğer taraftan ise Hıdırellez’e rastlaması ile ortalık ana baba günü idi. O nedenle fazla oyalanmadan mağaranın içini görüp fotoğraflarımızı alarak çıkmak zorunda kaldık.

İkinci durağımız Tarsus Şelaleleri oldu. Bu sıcak havada şelale başka ne ister insan. Ama buraya piknik yapmaya gelmedik değil miJ Hani şöyle ayaklarımızı değdirebilseydik serin sulara…Buradan St. Paul Kuyusu’nu gördükten sonra verilen kısa serbest zaman içerisinde Taş ve Ahşap yapılarının karması sayılabilecek Tarsus Evlerini gördük.

Yardımcı rehberimiz Ersin’in “Jolly Tur 5 dakika sonra gidiyoruz” demesiyle kendimize gelerekten otobüslerimize bindik ve Çanakkale Deniz Zaferi’nde oldukça büyük öneme sahip olan Nusret Mayın Gemisi’ni (daha doğrusu gerçeğe uygun restore edilmiş maketini) gördük. VCD sunumunun ardından gemi içinde gezmek temsili Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmek, başkasını bilmiyorum ama beni çok etkiledi. Bu topraklar üzerinde özgürce yaşamamızı sağlayan şehitlerimiz. Derin hüzün ve minnet duyguları içimi kapladı.

Buradan Antakya’daki Antakya Mozaikleri Müzesi’nde gezinti yaptık.Buradan saat 15:30 gibi öğle yemeğine gittik. Antakya’nın pilici meşhurmuş ben de onu yiyeyim dedim ancak beklentimi karşıladı desem yalan olur. Mezeleri daha iyiydi ve benim ilk kez tattığım kekik salatası. Yemek yedikten sonra Dünyanın ilk Kilise’si olduğuna inanılan St. Pierre Kilisesi’ne gittik.

Ardından verilen serbest zamanda Antakya Merkezi’nde dolaştık. İstanbul’da oldukça yabancı olduğumuz bir şeyle karşılaştık. Neyle mi? Trafik’te yayaya yol veriliyordu. Hani Avrupa’da olur ya kaldırımdan yola ayağını atarsın da otomobiller sana yol verir. İşte burası da böyle. Kolay değil dinlerin kardeşçe yaşadığı bir yer olmak. Akşam bizim grubun kaldığı Otel Özcihan Otel.

Odaların –Mersin Otel’e göre- düşük kalitede olduğunu söylemek mümkün ama asgari şartları taşıması ve yorgun olmam nedeniyle dert etmedim.

Yarınki programımızın oldukça yoğun geçeceğini söyledi Yunus.

 
Toplam blog
: 18
: 734
Kayıt tarihi
: 17.05.07
 
 

Evrenin Samanyolu Galaksisi'nde yeralan Dünya gezegeninde cennet Türkiye ülkesinin İstanbul olarak a..