Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '07

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Gap turu 8. gün

Gap turu 8. gün
 

Sabah oldukça zengin sayılabilecek bir açık büfe kahvaltının ardından yola koyulduk. İlk durağımız Gaziantep Mozaik Müzesi. Zeugma’dan çıkan mozaiklerin de bulunduğu tarihi eserleri barındıran Gaziantep Mozaik Müzesi’nde önce bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından geziye başladık Yunus’un rehberliğinde.

Ancak sanırım turdaki herkesin takıldığı mozaik, Zeugma denince akla ilk gelen meşhur Çingene Kızı Mozaiği. Bu mozaiği diğerlerinden ayıran özelliği ise hangi yöne giderseniz gidin sizi takip eden o gizemli gözleri idi.

Aynı zamanda savaş ve bereket tanrısı olan Mars heykelinin de ihtişamlı olduğunu söylemek mümkün. Mozaiklerin çoğunluğu Yunan Mitolojisi’ndeki olayları anlatmakta iken bir kısmı da geometrik desenlerden oluşmakta.

Buradaki gezimizin ardından Sedef Atölyesi’nde gitmek için otobüsümüze bindik. Ancak benim aklım müze içindeki hediyelik eşya satan mağazada kaldı. Zeugma konulu magnetleri ve baskılı tişörtleri –eğer giderseniz- almadan dönmeyin derim ben.

Dışarıda şiddetli bir yağmur var. Oldukça kısa bir yolculuktan sonra Sedef Atölyesi’ne vardık. Atölyede hünerlerini -özellikle ahşap malzemeye- yansıtan sedef ustalarını fotoğrafladıktan sonra mağazada bir yandan hediyelik eşya seçerken sevdiklerimize, kendimize, bir taraftan da benim çok sevdiğim Zahter çayını içtik.

Zahter çayının nasıl demlendiği konusunda tüyolar almayı da ihmal etmedim. Dönüşte evde de yapmak için bir paket zahter satın aldım.

Artık Adana’ya doğru yol almaya başladık. Hava oldukça yağmurlu. Seyhan Baraj Gölü ve Sevgi Adasını fotoğrafladık önce.

Sonrasında, Sultan Ahmet Camii’nden sonra tek 6 minareli Camii olan Sabancı Merkez Camii’ni gezdik. Gerçekten muhteşem bir mimari. Buradan Ulucami ve yanıbaşındaki saat kulesini gördük.

Turun sona ermesine bir gün kala programımız oldukça hafifledi, ancak keşke ağır olmaya devam etseydiJ

Saat 16:00 gibi otelimize (Sürmeli) yerleştik. Bu arada uçakla aramıza katılan arkadaşlarımızdan birkaçını yolculadık.

Uçakla gidecek diğer arkadaşlarımızla ise akşam yemeğinin ardından vedalaştık, tekrar görüşmek ümidiyle.

Sürmeli Oteli fena değil ama Ravanda Otel’in üzerine iyi gitmedi desem yalan olmaz.

Son durağımız Mevlana Müzesi.
12/05/2007

 
Toplam blog
: 18
: 734
Kayıt tarihi
: 17.05.07
 
 

Evrenin Samanyolu Galaksisi'nde yeralan Dünya gezegeninde cennet Türkiye ülkesinin İstanbul olarak a..