Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '10

 
Kategori
Blog
 

Garı arıyom

Garı arıyom
 

Yok


İşimiz bitmiş ve akşam olmuş. Pansiyonun geniş salonundayız. Herkes yemeğini yemiş; arkadaşlardan bazıları kâğıt oynuyor, bazıları da televizyon seyrediyor; şantiye hayatı böyle işte. Ben de ufak masada hem dizüstünün şarj olmasını bekliyorum, hem de Milliyet Blogdaki yazıları okumaya çalışıyorum. Çallı İpram başıma dikildiğinden kendimi yazılara tam olarak veremiyorum. İpram iyi çocuk, hoş çocuk, çalışırken güzel de iş çıkarıyor ama biraz safça. “Abi şu ne, bu ne?” diye sordukça sabırla anlatıyorum ama gelin bir de bana sorun.

Diğer çocuklar internet kurdu. Akşamları internet kafelere gidip çetleşiyorlar. İpram da onlara özeniyor ve ille de öğrenecek.

“Abi bu kim?”

“O mu? Siteden arkadaş, Ahmet Balcı ama sen tanımazsın!”

“Ya bu kim abi?”

“O benim ülen, tanımadın mı?”

“Ya bu ne abi?”

“O Google arama motoru İpram. Neyi arayıp bulmak istiyorsan yazıyorsun, şak diye buluyorsun!”

“Neyi istersem buluyor muyum abi?”

“Tabii len!”

“ ‘Garı arıyom’ diye yazsana abi!”

Yaa, işte böyle dostlar. Şu internet hayatımıza girdi gireli biraz acayipleştik. İpram’ın suçu ne? Geçen akşam alışverişe çıkmam lazımdı; dükkânlar ha kapandı ha kapanacak. Acele etmem lazım ama evin anahtarını bulamıyorum. Kim bilir nereye koydum, ara tara yok! PC de açık. Aklımdan “Acaba google arama motoruna ‘Anahtarım nerede?’ diye sorsam mı?” düşüncesi geçti bir an. Teknoloji iyi, hoş da insanı bazen aptallaştırıyor işte; ya da insanoğlunun beklentileri sınırsız. İşin likidini çıkartacak kadar abartmamak lazım galiba.

Abartmamak lazım ama hakkını vererek yararlanmak gerekir tabii. Mesela bizim Milliyet Blogumuz… Olmazsa olmazımız… Umudumuzun kandili/ Gözyaşımızın mendili güzide sitemiz. Üleşim platformumuz ve de güreş minderimiz! Ne ararsanız var. Belki inanmayacaksınız ama kapalı devre de olsa bir “arama motoru” bile var! Ana sayfadaki bu arama motoruna konu başlığı olarak:

“Güvenilir üyelik” diye yazdınız mı, son dört senede konuyla ilgili tüm veriler, söylenmiş sözler, emek verilerek yazılmış yazılar ve de o yazılara yazılmış yorumlar şaaak diye karşınıza çıkıveriyor hemen! İsterseniz “Porno yazıları niye çok tıklanıyor, ayıp değil mi?” diye yazın. Konuyla ilgili en az 100 tane yazıyla karşılaşırsınız ki bu yazılara gelen yorumlar da cabası.

Ve tabii ki üzerinde bu güne kadar binlerce söz edilmiş bu tür konular hakkında bilgilenmiş olursunuz. Haa, bunca söylenmiş söze, yazı ve yoruma karşın “Bana ne arkadaş, biraz da ben kafa ütüleyeceğim” de diyebilirsiniz tabii. Tekrarın tekrarını yazmak ve "kolomb" yumurtaları yumurtlayarak blog kategorisini lüzumsuz işgal etmek yasak değil nasıl olsa. MB’miz özgür bir platform.

Uzatmayalım efendim. Ben, bizim Çallı İpram’ı kıramadım ve merakını gidermek için google arama motoruna “Garı arıyom” diye yazdım. Oo, ne çok da arıyan varmış, Allah'ım yalebbim! Tam 152 000 tane İpram çıktı karşımıza ve bu durum pek işimize gelmedi tabii.

Aslında “Goca arıyom” diye yazacaktık ki, tencere yuvarlansın ve kapağını bulsun.

Aklımıza gelmedi işte.


REKLAMLAR:

“Neşe, kahkaha, macera, aşk, gözyaşı ve yakası açılmadık "Fahriye" şiirleri …Ahmet Balcı bloglarında. Ahmet Balcı blogları, blogların kralı. Okuyan pişman, okumayan bin pişman. Bir tıklıyorsunuz, bir daha vazgeçemiyorsunuz. Çekilişsiz, kurasız, üstelik bedava. Hemen tıklayın. http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=725628"

Not: Kelimesi 1 TL olan reklamlarımızdan siz de yararlanın ve yazılarınızın bu sayfada reklamını yapın. Reklam satışı artırır. Resimli reklamlar ayrı bir ücrete tabidir. Kredi kartı ve veresiye kabul edilmez.

 
Toplam blog
: 312
: 1658
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..