Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Garip bir 19 Mayıs kutlandı !

Garip bir 19 Mayıs kutlandı !
 

Bu seneki 19 Mayıs 2012 çok değişik yaşandı. Artık devlet erkanı devletin bayramlarını kutlamıyor. 19 Mayıs bundan böyle stadlarda ve Anıtkabir'de de kutlanmayacak. Milli bayramların artık halk tarafından kutlanması isteniyor. Aslında düşünce güzel ama bu 19 Mayıs'ta gördüğümüz uygulamalar nedense kolayaştırıcı, sevdirici değil adeta zorlaştırıcı ve bıktırıcı olmuş durumda.

O nedenle bu 19 Mayıs kutlamaları bizde bir burukluk bıraktı. Bu nedenle de sanırım tarihe geçecek.

Madem halk diyoruz, madem milli irade diyoruz peki neden halkın, milletin önüne engeller çıkarıyoruz. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusudur böyle. Örneğin Trabzon'dan bir yüzücü Samsuna doğru yüzmek istiyor, dünya çapında ses getirecek, haber olacak böyle bir işe nedense izin verilmiyor. Yine Atatürk heykellerine çelenk bırakılması için 48 saat öncesinden dilekçe ile izin alınması gerekiyormuş, bu başvurular yapılmış ama dilekçelere cevap bile verilmemiş, başvurular kabul edilmemiş. Polisler Atatürk heykellerine kimse çiçek bırakmasın diye anıtları çevirmişler, bir takım tartışmalar yaşanmış. Madem halk kutlayacak, madem millet kutlayacak bu uygulamada ne oluyor böyle. Neden yasalar uygulanmıyor? Atatürk'ü anmak için artık çiçekler de mi yasaklanıyor? Bu nasıl özgürlükçü, demokrat anlayış. Oldu olacak kaldıırın 19 Mayıs'ı bayram olmaktan. Böyle yasakçı bayram mı kutlanır? Hiç olmazsa daha tutarlı olunur.

Burada büyük bir art niyet olduğu belli. Atatürk'ü birileri hazmedemiyor. Sanki bir güç Atatürk ismini tamemen bu topraklardan kaldırmak istiyorlar. Atatürk, milli bağımsızlık, milli irade, milli ekonomi, milli güç demiştir. Galiba bu milliliğe karşı bir antipati var. Olacak iş değil vallahi.

Ancak her işte bir hayır vardır. Dilerim halkımız bayramlarına bundan sonra daha çok sahip çıkar. Bu kutlamalar kurumsal çabalarla halk nezdinde kurumlaştırılır.

19 Mayıs'da yapılan gösteriler de bir garip olmuş. Muhteşem Yüzyıl dizisinde gördüğümüz Osmanlı zamanında padişahlar tarafından oynanan Matrak oyunu oynanmış, Zonguldak'ta Arapça hat sanatı çalışmaları sergisi açılmış, sokaklarda çocuklar kurulan ringlerde boks maçı yapmışlar, Samsun'da kız ve erkeği birlikte güreştirmişler, Karaman da Tekvando gösterileri yapılmış, Ankara'da mehter marşlı toplantı yapılmış. Bu nasıl bayram kutlaması ve Atatürk'ü anmadır böyle.

Bir de şu var eskiden gazetelere çarşaf çarşaf ilan verilirdi 19 Mayıs için, baktım hiç ilan filan da yok bu sefer. Gazetelerin çoğunluğu 19 Mayıs’ı çok küçük bir yazı ile kutlamış. Vodafone bana kısa mesaj atmış, Google da logosunu 19 Mayıs kutlamalarına uydurmuştu. Bunlar da yabancı şirketler hani. Adeta postmodern bir kutlama oldu bu sefer. Türk şirketlerinde de hiç bir hareket olmadı. Bir vatandaş olarak kınıyorum. Hiç güzel bir durum değil. Bu, ülke için hayırlı bir gidiş değil. Milli değerler, ortak yönler ön plana çıkarılmazsa bu, ülkeye kargaşadan başka bir şey getirmeyecektir. İnşallah bundan sonra bu yapılan uygulamalardan gereken dersler alınır ve Atatürk gereği gibi isteyenlerce anılır. İstemeyenler zaten anmıyorlar. Bunlara da bir şey diyemeyiz.

Umarım bundan sonra demokrasinin gereği olarak isteyenlere kolaylaştırıcı ve özgürlükçü bir tavır takınılır.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..