Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Garip bir komedi

Garip bir komedi
 

Bir Garip Komedi


Evet geçen akşamki yılın buluşması garip bir komediydi sadece. Başyollerde Uğur Dündar, Melih Gökçek ve Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Komedinin başlangıcı ciddi ithamlarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar arasında Arena programında oldu. Herkes merakla bekliyordu orada yapılan ve söylenen ithamların doğru olup olmadığı ve varolduğu iddia edilen belgelerin ortaya çıkıp çıkmayacağını.

Geçen akşam çok ciddi ve samimi bir ortamda başladı. Bahse konu olan belgeler ve onbların açıklanmasından başka bir konuya geçilmeyecekti güya. Başlangıçta iyi de gidiyordu. Melih Gökçek ortaya belgeleri var diye atılan bir iddiaya cevabı belgeleri ve sayaçlarıyla veriyordu. Yanlış bir iddia olduğunu ispat da etmişti oysa. İşte olan bundan sonra oldu. Melih Gökçek iddiayı ortaya atan Kılıçdaroğlu'nun iddiasının yanlış olduğunu eğer varsa belgesini göstermesini istedi. Uğur Dündar'ın da tarafsızca o belgeyi göstermesi için Kılıçdaroğlu'na söylemesini istedi. İşte komedinin başlangııç noktası burası.

İnsanlar biri karşısında bir ithamda ya da suçlamada bulunuyorsa ve bunu belgelere dayanarak yaptığını söylüyorsa ya belgesini gösterecek ya da özür dileyecek. Bu kadar basit. Fakat bu kadar basit olan bir konu tam bir komedi programına dönüştü. Zira yılların kurt habercisi hakim olamdığı ve soramadığı sorular yüzünden çığrından çıkan bir programın hakemi oldu. Hani futbol maçlarında olur ya hakemin yanlış bir kararı onun bütün maçı katletmesine neden olur. İşte bu da böyleydi. Geçen akşamın tek kaybedeni Uğur Dündar'dı. Kazananı zaten yoktu.

Suçlama ve karalama programında kim kazanabilir ki. Uğur Dündar dedi ki en çok konuşan ve söz alan Melih Gökçek'tir. Doğru söyledi. Tek doğrusu da buydu zaten. Fakat konuya hakim olup cevabını aldığı bir sorunun veya iddianın sahibine cevabın yeterli olup olmadığını, göstereceği bir belgesinin olup olmayacağını soracağı yerde Kılıçdaroğlu'nun ip cambazı gibi başka konulara dalmasına izin verince Melih Gökçek de karşı atağa geçti.

İnsanlar gerçekleri öğrenmek istiyor. Ama gerçekler yerine yeni iddialarla karşılaşıyor. Kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramadı.

Bu neden kaynaklanıyor aslında apaçık belli. Siyaset insanları çok değiştiriyor. İnsanların ellerinde bir belge varsa bu devletin polisi ve mahkemeleri var. Eğer oraya gdip bu belgeleri teslim etmiyorlarsa suçun ve suçlunun kim olduğunu nasıl anlayacaklar. Böyle saçma sapan tartışma programlarında insanlar nasıl aklanır.
 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..