Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '11

 
Kategori
Gelenekler
 

Garsonlar

Aşağıdaki notlar garsonlar için hem bir işe alınabilme sınavı, hem işe alınma şartnamesi, hem işe alındıktan sonra eğitim proğramı hemde işten atılma sebepleri olarak kullanılabilir. Sıklıkla görüyoruz ki pek büyük paralar harcanarak, lüks yerlerde çok lüks restoranlar açılıyor. Besbelliki dekorasyonuna, iç mobilyalarına ve diğer aksesuarlara harcanan paraya hiç acınmamış, kesenin ağzı açılmış, pek bonkör davranılmış. Ama çoğu kez garsonlar seçilirken ve işe alınıken bukadar cömert davranılmamış hatta çok düşük ücretler verilerek kabul edenler seçilmiş ve belki daha önce nerelerde çalıştığı dışında başka bir seçicilik yapılmamış. Restoranı alırken veya kiralaken, içini dekore ederken bu kadar büyük paralar harcayan iş adamlarının garsonları seçerken neden bu kadar hasis ve lakayıt davrandıkları hep tuhafıma gitmiştir. Belki restoran sahiplerinin çoğunun kendilerinin de garsonluk veya komilikten yetişmiş olmaları bunda büyük etken olmaktadır. Yoksa biraz daha fazla para vererek otelcilik okulu mezunlarını tercih ederlerdi.

Aşağıdaki birkaç prensip belki restoran sahiplerine daha iyi garsonlara sahip olmaları konusunda yardımcı olabilir. Yapmaları gereken tek şey garsonlarını işe alırken bu hususları kendilerine sormaları, söylemeleri, ondan sonra her gün sadece on dakika bunları yüzlerine söylemeleri veya okumaları veya okutmaları, ondan sonra da uymayanları derhal tazminatlarını ödeyerek işten atmalarıdır.

Birinci prensip : Her gün işe gelmeden banyo yapılacak, iç çamaşırları ve gömlek değiştirilecek, sakal traşı olunacak. En geç üç haftada bir de saç traşı olunacak. Bunlar yapılmış olsa bile sadece ter kokmak derhal işten atılma sebebidir. Garsona bunları yapabilecek kadar maaş verilecek.

Ikinci prensip : Müşterilerin önünde gözlerin çapağı temizlenmeyecek. Göz çapağı veya salgısını temizlemek burun karıştırmaya yakın derecede pis ve iğrendirici birşeydir. Eğer gözünde çapak varsa lavabo önünde temizlenecek, temizlendikten sonra eller sabunlanacak ve her defasında patrona, müdüre veya başgarsona gidilerek, "efendim gözümde çapak vardı elimle temizledim ama sonra ellerimi sabunladım" diye tekmil verilecektir. Gözündeki çapağı bu şekilde temizlemiş ve elinide sabunlamış olsa dahi üstüste iki defa tekmil vermeyi unutmuş olmak derhal işten atılma sebebidir, tabi tazminatları ödenerek. Keza saçını başını karıştırmak, kaşımak, burnunun içine sokmasa bile burnun alt tarafını elini sürtmek suretiyle kaşımak, veya sümüğünü içine çekmek de aynı prensibe tabidir.

Üçüncü prensip : Servis yapılırken müşterinin baktığı cepheye nazaran müşterinin sol tarafından yapılacak, servis toplanırken de sağ tarafından toplanacaktır. Ancak kesin olarak müşteriye yaslanılmayacak hatta dokunulmayacaktır. Müşterinin bayan olmaması bu prensibi değiştirmez yani erkek müşterilere da yaslanılmayacaktır. Bu prensibi üç defa ihlal ederken görülenler, müşteri şikayet etmese ve hatta halinden memnun görünse bile derhal tazminatları ödenerek işten atılacaktır.

Dördüncü prensip : Müşterinin önündeki tabak, yemeği bitmiş olsa dahi kendisine sormadan alınmayacaktır. Alan tazminatsız olarak derhal işten atılacaktır.

Beşinci prensip : Restoran da tek bir müşteri olsa dahi iki veya daha fazla garsonun bir araya gelerek konuşması, sohbet etmesi velevki işle alakalı olsa bile yasaktır; keza konuşarak veya konuşmadan maç veya televizyon seyretmeleri de yasaktır. Bu konuda üç defa ihtar almak işten tazminatlı olarak atılma sebebidir.

Altıncı prensip : Garsonları en az günde bir defa toplayarak, kendilerine bu prensipleri okumayan, müdür veya şef garson da bu ihmali üç defa tekrarlarsa (üstüste olmasa bile) derhal tazminatsız olarak işten atılacaktır.

Her garson, ve şef garson işe alınabilmenin bir ön şartı olarak, işe girmeden önce bu şartnameyi noter huzurunda imzalayacak yani bu prensipleri ihlal ettiği zaman işten atılmayı peşinen kabul edecektir. Noter masraflarını işveren ödeyecektir.
 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..