Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gaspçılar cirit atıyor

Gaspçılar cirit atıyor
 

500 TÜRK LİRAS


Son günlerde çeşitli illerde soygun, terör, şiddet, gasp, dolandırıcılık olayları çok arttı. İnsanların mal ve can güvenliği azaldı, sokaklarda yalnız başına gece gezmeye korkar oldu insanlar.

Yaşanan olay Başkent’in göbeğinde, güvenli bir semtte meydana gelmiş. Yakın bir aile dostumuz: Kendisi çok akıllı, zeki üst düzeyden emekli bir bey 3 Aylığını almak için bir banka şubesin gidip Ateme’den aylığı çekip, para demetine ince bir lastik bağlayıp, kolunun altında tuttuğu çantasının içine yerleştiriyor. Bankadan biraz uzaklaşınca, yanında beyaz bir Mercedes araba duruyor, içinde şık giyimli, 50 yaşlarında, beyefendi görünümlü birisi çıkıp, arkadaşa yaklaşıyor ve: “Affedersiniz beyefendi, sizi rahatsız ediyorum. Ben yabancıyım, Türk Paralarını pek iyi bilemiyorum, Dolar bozduracağım, beni aldatabilirler. Lütfen bana Türk paralarını gösterip tanıtabilir misiniz, istirham edeceğim. Aksanı, Arap ülkelerinden gelmiş, birisinin aksanını andırıyormuş. Arabanın içinde, kürklü şık bir bayan oturuyormuş. Arkadaşın aklına o anda hiç dolandırılacağı veya gasp edileceği gelmemiş. Gayet safiyane. “hay, hay,  bir dakika” diyerek çantayı açıp, içindeki para demetini alıp, lastiğini çıkartmış, içinden önce 500 TL çıkarıp: “bakın bu 500 TL demeye kalmamış, adam kuvvetle eline bir vurmuş, paralar yerlere saçılmış, hemen bir tomar aldığı gibi arabaya atlamış kaçmış. Neye uğradığını şaşıran arkadaş hızla kalan paraları toplamış, tabi beyaz araba kayıplara karışmış. Aylığın yarısı gitmiş. Arabanın plakasını da alamamış. Böylece paracıklar uçup gitmiş.                                                                

İnsanlar ne kadar temkinli akıllı olursa olsunlar, bir anlık sayfiyene inanış ve iyilik yapma duygusu başına çok işler açabiliyor. Allah bu tür insanlardan korusun herkesi.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..