Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Gaspedilen haklar...

Gaspedilen haklar...
 

Ceza günü gelince mutlaka kesilir...


Key hesab; 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile bunların emeklilerine yapılan Konut Edindirme Yardımı adı altında İşçi, Memurlar ve Emeklilerden, (1987-1995 arası), 75M2 ve daha küçük konut alımı için kullanılması için kesilen paralar, daha sonra amacına hizmet etmediği gerekçesiyle 31-12-1995 son buldurulmuş, 29-12-1999 da Kanun Hükmünde Kararname ile tasfiye edilerek, hesaptaki 395 trilyon para 31-12-1999 da Emlak Konut A.Ş.ne Sermaye Artırımı olarak aktarılmıştır.

Daha sonra EGMYO kurularak Emlak Konutun Gayrimenkulleri bu şirkete KEY hak sahipleri, ( işçiler, memurlar ve bunların emeklileri) adına tescil edilmiştir.

Daha sonra yeni bir düzenlemeyle Emlak Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı T.K.İdaresi (TOKİ) ye devredilir... 649.1 trilyon sermaye ile kurulan TOKİ'nin yüzde 61'lik hissesi KEY hak sahiplerinin, yüzde 39'u TOKİ'nin olur... Yani KEY hak sahipleri, memur, işçi ve bunların emeklisi olan 9 milyon kişi TOKİ'ye yüzde 61'lik hisseleriyle otomatik olarak ortak olurlar...

Şimdi, TOKİ kurulduğundan bu yana 9 milyon kişinin yani KEY ortaklarının yüzde 61'lik hakları nerede, ne oldu?..

Neden, bu hak KEY sahiplerine tam olarak ödenmiyor?... Neden sanki sadaka veriliyormuş gibi (TOKİ'nin yüzde 61'lik hissedarları olan KEY hak sahiplerine) üç kuruş verilme hesaplamalarına kalkılarak bu kişilerin hakları göz göre göre ellerinden alınıyor?..

Bunu kim çirkin bir göz boyamayla sanki birşey yapıyormuş gibi oldu bittiye getirerek, kimlerin haram dolu cüzdanları kabartılacak?.. Hal böyle iken, hak sahiplerinin yüzde 61'lik ortaklık hakları tam olarak verilmeyipte bu duruma bir açıklık getirilmesse, bunlarla ilgili olan bütün yönetimin ne oldukları meydana çıkacaktır...

Çalınan, gaspedilen bu haklar mutlaka sorulacaktır...

Bunları çalacak olanlar yiyemeyecekler fakat mutlaka sorgulanacaklar...

 
Toplam blog
: 25
: 464
Kayıt tarihi
: 13.01.08
 
 

-Dünya bir hazırlık okuludur. Bu geçici bir oyundan ibaret, Hayat okulundaki, hergün aynı şeylerin t..