Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Basketbol
 

Gasper Vidmar, Emir Preldzic ve Tanyeviç

Gasper Vidmar, Emir Preldzic ve Tanyeviç
 

Fenerbahçe İspanya'nın Barcelona takımına 78-85 mağlup oldu.

Çok kötü başlayıp, ikinci periyodun ikinci yarısında rakibini yakalayıp, üçüncü çeyrekte büyük fark yediği ve son çeyrekte kazanma noktasına getirdiği karşılaşmayı yitirdi. Kazanamaz mıydı? Büyük bir ihtimalle her durumda kaybedecekti. Ama böyle değil...

Bu sene ilk defa Panatinaikos maçına gittim. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Yirmi sayı fark böylesi turnuvalarda kabul edilebilecek bir skor değil. Bence değil. Bir takımından yirmi sayı fark yediğinde o takımla aranda büyük bir mesafe olduğu ortaya çıkıyor; dahası aynı grupta olmayı bile hak etmediğini düşünüyorsun ister istemez. Beşiktaş'ın Liverpool'dan sekiz gol yemesine yakın bir şey söylüyorum.

Fenerbahçe son dört yıldır basketbola büyük bir yatırım yapıyor. Geçen sene Ülker'le yaptığı evlilikten iyi sonuç almıştı. Aydın Örs klasikleşmiş oyun şablonunu terk etmiş, show'a dönük bir oyun oynatıyordu. İzleyenler zevkten dört köşe olmuşken, kulüp içinde ne olduysa oldu, bir operasyon gerçekleşti, Aydın Örs istifa ettirildi, yerine de milli takımın hocası Tanyeviç getirildi. Tanyeviç'in kariyerine kimsenin söyleyeceği bir şey olamaz kuşkusuz. Japonya'da milli takımımızla yaptığı şeyi de unutmuyoruz. Ama Tanyeviç son dönmede hem milli takımımızla hem de Fenerbahçe ile çok kötü şeyler yapıyor.

Fenerbahçe'ye aldığı iki adet oyuncudan söz edeceğim şimdi. İkisi de gençlikten tir tir titriyorlar. Vidmar ve Preldzic. Fenerbahçe'de oynarlar ama ne zaman? Belki beş sene sonra. Fenerbahçe'nin elinde o kadar çok genç oyuncu var ki? Semih ve Oğuz'u yetiştiriyor; buna iki oyuncu daha eklediğinizde Fenerbahçe'yi tamemen tecrübesizleştiriyorsunuz. Fenerbahçe'nin Panatinaikos ve Barcelona maçlarında bu iki oyuncunun önemli katkıları oldu. Maçın kırılma noktalarında kaçırdıkları ya da kullandıkları yanlış tercihlerle Fenerbahçe'nin fark yemesinde etkileri oldu.

Tanyeviç Solomon'u da kullanamaz hale getirdi. Aydın Örs bile Solomon'u ne kadar serbest oynatmaya başlamıştı. Solomon Fenerbahçe'nin en kilit oyuncusuyken problemi haline geldi.

Fenerbahçe bu kadro yapısı ve teknik heyeti ile artık basketboloda korkulacak bir ekip olmaktan çıktı. İşte örnek mi? Önceki haftaki Galatasaray yenilgisi. Kuşkusuz Galatasaray'ın da çok iyi kadrosu var. Ancak Fenerbahçe maçlarını kaybederken büyük farklar yiyerek kaybediyor. Bu da Fenerbahçe'nin basketbol izleyicisini çok üzüyor.

Fenerbahçe yönetiminin bu üçlüyü bir an önce takımdan uzaklaştırmasını bekliyoruz. Tanyeviç'in diğer oyuncularla olan diyaloğunu maç içinde izlediğimizde bunun ne kadar gerekli bir şey olduğunu herkes görebiliyor.

Uzay Gökerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..