Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '17

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Gastrit tedavisi mümkün mü? Uygulanabilecek tedavi yolları nelerdir?

Gastrit tedavisi mümkün mü? Uygulanabilecek tedavi yolları nelerdir?
 

gastrit tedavisi


Gastrit tedavisi mümkün bir hastalık olup, gastrit tedavisinde uygulanabilen iki tedavi yöntemi mevcuttur. Bu tedavi yöntemleri tıbbi tedavi yöntemi ve alternatif tedavi yöntemi dediğimiz doğal tedavi şekli olmakla beraber iki türlüdür.

Gastrit evde tedavisini kendi imkanlarımız doğrultusunda doğal tedavi yöntemlerini uygulayarak yapabildiğimiz gibi doktor kontrolünde ilaç tedavisi ile gastriti durdurma hatta gastritten kurtulma yoluna gidebiliriz.

Bir çoğumuz gastrit olmadan önce bir takım problemler yaşarız. Midesel bu problemlerin en başında gastrite davetiye çıkaran reflü geliyor. Reflü müdahale edilmediğinde zamanla mide içinde bazı problemlere yol açıyor.

Eğer reflü gibi bir sıkıntınız var ise reflüye müdahale ederek önceden gastritin oluşmasına engelleyebilirsiniz.

Ancak nasıl olduda? Midemin iç yüzü tahriş oldu diyorsanız. Artık daha cidi bir durum olmuş oldu ve artık gastriti tedavi etme yolları arasından biri ile problemi çözme yoluna gidilmelidir.

Bir çok hasta henüz gastritin ne olduğunu bilmeden ve yaşamadan önce bazı teşhisler yaparak önceden mevzuyu çözebiliyor. Tıp günümüzde buna musait. Bu teşhis ve tıbbi tedavi yöntemini ayrı ayrı ele almakta fayda görüyorum.

Gastrit Tedavisi Tıbbi Tedavi Yöntemi:

İlaç tedavisi şeklidedir. Hasta mide şikayeti ile gider gastritin başlangıç belirtileri genelde şunlardır. Midede yanma, mide bulantısı, kusma, mide ağrısı, midede şişkinlik, kanlı kusma şikayetleri gibi. Hastanın mide iltihaplanması var olup olmadığı tüm tahliller sonrasında mideye indirilen ucunda ışık bulunan bir hortum yardımı ile gerektiğinde mide içinden alınan küçük bir parça ile teşhis gerçekleştirilir.

Yukarda sayılan belirtiler kişiden kişiye değişmektedir. Ayrıca tıbbi tedavi yönteminde kişinin tüm kitlesel özellikleri, cilt yapısı, kas yapısı ve kan gurubu ile ilgili kriterler göz önüne alınarak ilaç tedavisi şeklinde yapılmaktadır.

Gastrit Tedavi Yolları 

  1. İlaç Tedavisi
  2. Doğal Tedavi

İlaç tedavisi: Gastritin bu tedavi yönteminde daha çok antibiyotik ve mideyi rahatlatıcı ilaçlar verilerek tedavi yoluna gidilmektedir. 

Birer ay aralıklar ile hasta gözlemlenir kontrol yapılır. Genelde üçer ay aralıklar ile ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

Gastrit Bitkisel Tedavi Yöntemi:

Bir çok hasta teşhis sonrası ilaç kullanmakta ancak ilaçların yan etkilerinden yakınmakta ve çareyi doğal tedavi yöntemlerinde aramaktadır.

Gastrit doğal tedavi yöntemi her hastada kolayca uygulanan ve yan tesiri olmayan bir yönttem. Bu tedavi yönteminde bazı bitkilerin yaprakları, kökleri, tohumları veya bizzat kendisinin kurusu kullanılmaktadır.

Gerek çay gibi tüketilen bitki çayları, gerekse macun şeklinde ağız yolu ile kaşık miktarında vücuda alınan bitki karışımları ile doğal bir şekilde gastrit kişinin kendi kendini tedavi etmekte.

Bir çok botanik uzman bu konuda çeşitli formüller geliştirmekte ve sıkça tv'lerde programlar yapmaktadır.

Gastrit Doğal Tedavisinde Neler Var? 

Her şeyden önce doğallık var. Ne yaparsanız yapın eğer gastrit tedavisi ile ilgili bir kür veya karışım tüketmeniz gerekse mutlaka o kürü kendiniz yapın.

Hazır yapılmış macunlar ile vakit kaybetmeyin.

Siz doğal malzemeler arayıp bulun ve kendiniz hazırlayın. Bir çok hazır yapılmış ürünler içeriği ne olduğunu belli olmayan ürünlerden hazırlanıyor.

Gözle gördüğünüz elleriniz ile hazırladığınızı yiyin ve kullanın. Eğer böylesi bir girişim içerisinde iseniz mutlaka bir uzmanın tavsiyelerine uyun. 

Adını sıkça uyduğumuz hatta gastrit tedavisi ile ilgili bir kitap dikkatimi çekti. Yazarı Defne Duru hanım kitabında bir bölümünde ilginç bir detay dikkatimi çekmişti. "Gastrit hastası iseniz sizi sizden daha iyi anlayan kimse yoktur o halde hemen kolları sıvayın kendi doğal ilacımızı kendimiz yapalım." "En doğalı pahalı olur ancak sağlığımızı kaybedecek kadar ucuz olmamalı hayat"

Evet bu şekilde akıcı bir dil ile anlatımı ile devam ediyordu. Gerçekten öyle eğer sağlıklı bir hayat istiyor ise doğalı dağlarda olsa ordan kaparım getirmeli.

Sözü uzattık ancak bunları aktarmak gerekliydi. Gastrit doğal tedavide doğallık ve tazelik var.

Sağlıcakla Kalın..

 
Toplam blog
: 10
: 145582
Kayıt tarihi
: 01.01.14
 
 

Aşk ve sevgiyi harmanlayarak blog yazarlığı yapıyorum. Doğal tedaviler, sağlık ve ek olarak ilişk..