Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Siyaset
 

Gavur biliyor kardeşim!

Gavur biliyor kardeşim!
 

Biz yıllarca uzaklardan sempati duyarak baktık. Oysa dışı bizi, içi onları yakıyor; zulüm altında inim inim inliyorlarmış.

Din kardeşlerimizden oluşan Ortadoğu ülkelerini meğer diktatörler yönetiyormuş; eyvahlar olsun..!

Fakat hiçbir acı sonsuz değildir. Nihayet şu ünlü domino taşları bir birinin peşi sıra devrilmeye başladı. Diktatörlükler teker teker yıkılıyor, Ortadoğu ülkelerine demokrasi geliyor; ne mutlu.

İşin ilginç yanı ise; Condoleezza Rice’ın, bu uyanışın daha 2003 yılında öngörerek, ‘Fas’tan Basra körfezine kadar 22 ülkenin rejimleri, hatta haritalarının değişeceği’ni bir falcı edasıyla söylemiş olması.

Bak işte… Gavur vallahi biliyor kardeşim..!

****

Evet diktatörler teker teker devriliyor. Ancak bu zaferler su gibi kan akması, bir çok canın yanmasıyla mümkün oluyor.

Akan kanların, yanan o canların tek sorumlusu diktatörler midir..? Muhalif güçleri kışkırtarak silah temin edenler gerçek katil mi yoksa..? O mazlum halkların, demokrasiye geçmesinin önündeki tek engel eli kanlı bir diktatör müdür..? Totaliter rejimlerden demokrasiye geçiş bir süreç, o demokrasiyi olgunlaştırmak kültür mü yoksa..?

Eğer öyle buyurduysa modern çağın falcısı; büyük İhtimalle Beşar Esad’ı temsil eden domino taşı da devrilecek, şüphe yok.

Ancak o domino taşlarını sahiden de esen demokrasi rüzgarlarımı yıkıyor..? Nato’nun uzaktan üfürmesi mi yoksa..?

****

Her türlü eleştiriyi göze alarak, devrilmesine kesin gözüyle baktığım diktatörün tarafında olduğunu söylüyorum. Çünkü tepeden inme demokrasiyi halkların yıllarca sindiremediğini gözlerimle gördüm, jakobenliğin nemenem kötü bir şey olduğunu sizlerden öğrendim ben.

Demokrasi kültürünü henüz kendisi bile sindirememiş bir halkın, başkalarına demokrasi götürme iddiasıyla çığlıklar atması komik oluyor. Bırakın akan kanın sömürüsünü yapmayı artık; Nato’nun üflemeli çalgılarıyla, halk türküsü söylendiğini hiç görmedim ben.

****

Uyarıyorum; çok değerli zamanımızı ziyan ediyoruz. Bizim Suriye ile harcayacak vaktimiz yok. “22 ülkenin sınırları değişecek” demişti falcı. Üstelik o ülkelerden biriside Türkiye olacak.

Suriye’ye silah sevkıyatını durduralım artık. Çünkü gün gelip, o silahlar bize lazım olacak…

 
Toplam blog
: 57
: 1683
Kayıt tarihi
: 29.05.08
 
 

21/12/1966 doğumlu olup Mersin Meslek Yüksek okulu İşletme bölümü mezunuyum. Bir deri firmasında ..