Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '12

 
Kategori
Sosyoloji
 

Gay mevzusu yüzünden erkeklerle erkekler arkadaş olamıyorlar

Gay mevzusu yüzünden erkeklerle erkekler arkadaş olamıyorlar
 

Özellikle sanal âlemde erkeklerle erkeklerin birebir arkadaşlığı maalesef yanlış anlaşılıyor; aralarında gay anlamında bir ilişki olduğu düşünülüyor. Şüphesiz bu doğru değil ve dar çevrelerde böyle bir şey yok; ama işte kanka vari, art niyet taşımadan iki arkadaşın gizli saklı gibi buluşmaları insanlarda bu düşünceyi uyandırıyor olmalı. Bu nedenle durumun farkına varanlar yanlış anlaşılmamak için bire bir arkadaşlıktan ziyade  daha göz önünde, diğer eş tanıdık ve arkadaşları da katan “kafe arkadaşlığını” tercih ediyorlar.

Gerçekten de yanlış anlaşılma korkusu yüzünden erkeklerle arkadaş olunamıyor; kadınlarla arkadaş olmak daha kolay. Ama onlarla da belki lez muhabbeti vardır.

Biliyorum, insanların çoğu bu anlattığımız mevzuyu bilmiyorlar, bilenler de ciddiye almıyorlar ama gerçekten bu konu erkeklerin birbirleriyle arkadaşlıklarının önünde ciddi engel.

Siz düşünmüyorsunuz ama başkaları düşünüyor; çok sevdiğiniz arkadaşınızla mıncık mıncık kanka muhabbeti, gizli köşelerde saatlerce sessiz konuşmalar sırdaş bir ilişkiye yoruluyor. Kadınlar için de durum aynı ama erkeklerde daha fazla sorun var; çünkü Aysel ablamızın fındık kurdu Cemile’yi kek börek yapmak için evine çağırdığı sanılıyor. Siz erkekler de arkadaşlığınıza içki, karı kız muhabbeti, futbol muhabbeti, siyaset miyaset eklemezseniz paçayı kurtaramazsınız bilesiniz.

Yani düşünebiliyor musunuz erkekle erkeğin arkadaşlığı erkekle kadının arkadaşlığından daha muzır. Bir erkekle bir erkeği ya da erkekle kadını ve hatta kadınla kadını kimsenin göremeyeceği şekilde yalnız başlarına bıraktığınız takdirde artık herkes her şeyi düşünebiliyor.

Ya zaten böyle ilişkileri planlayanlara sözümüz yok; kim kiminle ne yaparsa yapsın. Ama normal arkadaşlıkların böyle algılanarak zarar görmesi haksızlık. Üstelik yaşınız, durumunuz ne olursa olsun bu durum düşünülebiliyor. Yani örneğin bir çocuksanız ve tek başına bir adamın evine gittiyseniz insanların aklının bir köşesinden (doğrudur, çoğunluk bozuk niyetli insanların) bu çirkin düşünce geçiyor olabilir maalesef.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..