Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı

Gayrimenkul sektöründeki büyük artış ve peşinde gelen büyüme oranları, değerleme uzmanı sektörünü de etkilemeye başladı. Ülkemizde hatırı sayılır derecede bir istihdam olmasına karşın halen istihdam olarak alımlar devam etmektedir.

Ülkemizde kazanç sağlanan mesleklerden karlı iş fikirlerinden  biri de Gayrimenkul değerleme uzmanlığıdır. Artık konut veya iş yeri satın alınırken bu sektörde ki meslek gruplarına danışılmak zorunda ve ayrıntılı rapor alınmak zorundadır. Banka ve finans kuruluşları, değerleme uzmanlarını ya kendi bünyelerinde çalıştırıyor ya da değerleme şirketlerinde çalışan uzmanlardan yararlanıyorlar. Değerleme uzmanı olmak ne kadar zordur.

Bu konuda herkes değerleme uzmanı olarak kendi işini yapabilir veya firmalara aracılığı ile sektöre katılınabilir mi? Herkes değerleme uzmanı olabilir mi? Değerleme uzmanı olduktan sonra bir kurum veya kuruluşta çalışmak zorunda mısınız? Değerleme uzmanları bağımsız çalışabiliyor mu? Bu gibi konuları sizlere derledik.

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI NASIL OLUNUR SINAV ŞARTI  VAR MIDIR
Değerleme uzmanı olmak için öncelikle Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) her yıl 31 Mayıs-1 Haziran ve 15-16 Kasım tarihlerinde açtığı sınava girmeniz gerekiyor. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan sınava girmek için asgari dört yıllık bir üniversite mezunu olmanız şart. Değerleme uzmanı olabilmek için Sermaye Piyasası Kurulu’nun açtığı ‘Değerleme Uzmanlığı Lisans-lama Sınavı’m kazanmak zorundasınız. SPK’dan sertifika alabilmeniz için 70 not ortalamasını tutturmanız gerekiyor.

Üniversite dördüncü sınıfta okuyorsanız da sınava girebilirsiniz. Uzmanlar, sınavın oldukça ciddi olduğunu ve iyi hazırlanmak gerektiğini söylüyor. Bu sınavlarda genellikle işletme hakkında sorular, banka ve finans muhasebesi ve girişimcilik üzerine sorular sorulmaktadır ve sorular ciddiyetle cevaplanması beklenmektedir.

SERTİFİKAYI ALMAK İÇİN TECRÜBE
Sınav ı kazandıktan sonra sertifikayı aldıktan sonra da sizleri uzun bir maraton bekleniyor. Lisansı aldıktan sonra konu ile alakalı kendi işinizi kurabilmeniz için minimum 3 yıl tecrübe olması şartı aranmaktadır. Bankalar, gayrimenkul firmaları ya da finans kuruluşlarında çalışarak bu sektörde ki tecrübeyi gerçek mana da elde edebilirsiniz. Her şeyin yolu çalışmaktan geçiyor başka hiçbir şey değil. Bu kriterleri aşmak önemli çünkü konut veya gayrimenkul ile alakalı bir raporlama hazırlıyor olacaksınız ve bu raporlama da yıllardan gelen tecrübe ile profesyonel bir hale getirilebilir ve bu profesyonellik sayesinde insanlara güven verebilirsiniz. Bu sayede müşteri kitleniz artar ve daha kazanç sağlayarak sektörde kendi adımlarınızı emin bir şekilde atabilirsiniz.

 

mavimorfikirler

 

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..