Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gaz ve şişkinlik sorunu üzerine

Pek çok kişi için gaz ve şişkinlik önemli bir problem. Gün boyu karın ve çevresinde seyreden ağrı ile seyreden şişkinlik veya gaz,  genelde yanlış besin tercih etmemizden veya stres gibi yanlış yaşam tarzımızdan kaynaklanıyor.

Kendinizde ilk olarak gözlemlemeniz gereken şey besinleri hızlı yiyip yemediğiniz… Ayrıca dar giysiler giymek, içecekleri çok sıcak tüketmek şişkinliğe yol açabilen diğer etkenlerden. Bunun yanında yemek yerken bir yandan konuşmaya devam etmek ve içeceklerde pipet kullanmak, bir miktar havayı yutmanıza neden olabileceğinden gaz ve şişkinlik şikâyetinizi arttırabiliyor. Peki, sizi alt üst eden bu sorun için ne yapabilirsiniz?

Yemekleri yavaş yavaş yiyin. Böylelikle besinleri iyicene çiğneyebilirsiniz.

İçecekleri pipetle tüketmemeye özen gösterin.

Sütün içerisindeki laktoz, şişkinliğe yol açıyor ise laktoz içermeyen sütleri deneyebilir veya hayatınızda daha çok kefire yer açabilirsiniz.

Bakliyat grubundan kuru fasulye, nohut gibi besinler, tatlandırıcılı yiyecekler, lahana grubu kişiden kişiye farklılık göstererek gaz şikâyetlerinizi arttırabilir. Bu nedenle bazı yiyecekleri, deneme yanılma yolu ile günlük beslenmenizden çıkararak bulmanız gerekiyor.

Gaz ve şişkinlik sorununuzu hafifletmek içinse nane, rezene ve papatya çaylarını bir kenara not etmelisiniz.

 
Toplam blog
: 7
: 125
Kayıt tarihi
: 30.04.16
 
 

Özel Gazi Hastanesi ////   ..