Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '08

 
Kategori
Mizah
 

Gazanız mubarek olsun

Gazanız mubarek olsun
 

Bu günkü yazımız tam bir uzman işi olacak. Bu günlerde dibimizi oyan ne ? Hep beraber yanıtlıyoruz: KÜRESEL KRİZ. Kim başımıza sardı bu küresel belayı ? Yine hep beraber ve yüksek sesle yanıtlıyoruz: AMERİKA. Peki kim kurtaracak bizi bu beladan? Ne? Duyamadım. Cevap yok mu? Bende size güvenmiştim.
Neyse konunun bir uzmanı olarak devam edelim. Bu küresel krizde en çok kimler salya sümük ağlayıp sızlıyor? Cevap veriyorum. Zenginler. Neden ağlıyorlar? Yastık altları boşalıyor. Zenginlerin yastık altları olurmu ? Cevap veriyorum. Olur. Yastık altı dolar taşarsa, işte böyle kriz olur. Onlar yastık altlarını boşaltıp, krizden kurtulmaya çalışırlarken, biz nasıl kurtulacağız bu krizden? Ne krizi ? Krizden bize ne ? Biz zaten hep krizde değilmiyiz? Ama yine de ufak tefek tedbirlerimiz olacak, doğal olarak. Şimdi bunları maddeler halinde sıralayalım.

1 - Lüzumsuz masraflardan kaçınacağız. Örnek : a- Televizyon seyrederken çekirdek çıtlatmak yok. b- Diziden diziye atlamak yok. Her gün tek dizi seyredilecek. Erkenden yatılacak. Bu arada Başbakanımızın 3 çocuk önerisinede tatbiki olarak çalışma fırsatınız olacak.

2- Eve kesinlikle temel gıda maddeleri sokulmayacak. Et, süt, peynir gibi. Bir miktar çökelek olabilir. Makarna milli yemek olacak. Her gün mutlaka yenilecek.

3- Bira, meşrubat, lıg tv gibi, zararlı alışkanlıklardan vaz geçilecek. ( erkekler )

4- Boş mide ile zor olacak ama, denemekte yarar var. Kendi doğal gazınızı kendiniz üreteceksiniz. Doğalgaz vanalarını kısın. Kendi vanalarınızı sonuna kadar açın. Ha gayret. Bu sayede Doğalgaza konulan muaz_zama da tepkimizi ortaya koymuş olacağız.

5- Çocuklara kesinlikle okul harçlığı verilmeyecek. Okula gidip gelişlerde mendil, sakız , gibi şeyler satarak kendi harçlılklarını çıkaracaklar ve artanıda eve getirecekler. Böylece gelecek krizlerede hazır olacaklar. Kalp krizinin dışındaki tüm krizler vız gelir, tırıs gider.

6- Seçim yaklaşıyor. Hem de yerel seçim. Bundan iyi yararlanın. Çeşme akarken testinizi doldurun. Çantanızda her zaman türban, çarşaf gibi aksesuarlar bulundurmayı ihmal etmeyin. ( Bayanlar ) Erkekler dantel takke bulundursunlar ve boş zamanlarda vaaz dinlemeye gitsinler. Dereyi geçerken dayınız olsun.

Bu önerileri hemen uygulayın. Önümüzdeki günlerde Seda Sayan'ın programına katılıp, sizlere daha geniş bilgiler de vereceğim. Ayrıca bu konuda hazırladığım kitap yakında piyasada olacak. Hemen bir tane alın. Gazanız mubarek olsun.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..