Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Gazete Başlıklarında WikiLeaks Bereketi!...

Gazete Başlıklarında WikiLeaks Bereketi!...
 



WikiLeaks'ın sızdırdığı “gizli belgeler”, dünkü gazetelerin ilk sayfalarında pek yer bulmadı. “Yandaş” diye adlandırılan gazeteler, belgeleri yok saydılar.

Belgeyle ilgili haberlere gazetelerden Bugün, Milliyet, üst başlıktan; Güneş, ilk sayfadan; Akşam, Cumhuriyet, Habertürk, Hürriyet, Vatan, başlıktan yer verdiler.

Ama televizyon ekranları, internet siteleri WikiLeaks'ın sızdırdığı belge haberleriyle doluydu.

Ama bugün, gazetelerin ilk sayfalarında WikiLeaks bereketi vardı.

Gazeteler, kendilerine uygun gördükleri başlıklarla okuyucuların karşısına çıktı.

Gazetelerden Posta (Elçi, kafayı Erdoğan’a takmış), Türkiye (Diplomatik kaos), Vatan (Gizli belgelerde Türkiye), belge haberini başlık üsütünden verdiler.

Yeni Şafak (Eteklerinde ne varsa döksünler) ile Akid (WikiLeaks'ın ciddiyeti şüpheli) ise, Başbakan Erdoğan'ın söyediklerini ilk sayfada başlık yapmış.

Sabah (Yüksek yargının darbe girirşimi) ile Zaman da (Amerika'nın gizli belgeleri başkentleri sarstı) belge haberlerini ilk sayfadan verdiler.

WikiLeaks belgelerini "başlık"a taşıyan gazeteler ve "başlık" açıklamaları şöyle:

Skandalın merkez üssünde sıcak dakikalar (Akşam)

(Dış ilişkiler tarihinin en sarsıcı bilgi sızması olayı Amerika'yı vuruyor. Artık 'WikiLeaks'ten öncesi-sonrası' var...)

AKP, ABD'ye 'Gönül'den bağlı (Birgün)

(Savunma Bakanı vecdi Gönül, ABD'li yetkililere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tezkereye karşı olduğunu söyledi.)

Osmanlı korkusu (Bugün)

(Tüm dünya gizli belgelerle çalkalandı. Gizli belgelerin çoğunun, ajanların raporları ve söylentilere dayalı iddialardan oluştuğu anlaşıldı. ABD elçisinin raporu ise en büyük korkularını açığa çıkardı)

Yanıt bekleyen iddialar (Cumhuriyet)

(En çok mesaj Ankara’dan WikiLeaks tarafından açıklanan belgelerde Başbakan Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar hakkında çok ciddi ve yanıt bekleyen iddialar yer alıyor.)

Bu hesaplar da mı gayrı ciddi? (Evrensel)

(WikiLeaks internet sitesinde yayınlanan belgelerde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ismi sık sık geçiyor. Belgelerde Başbakanın İsviçre Bankası’nda 8 ayrı hesabı olduğunu yazıyor)

Türkiye için vahim iddialar! (Güneş)

(WikiLeaks tarafından sızdırılan, Ankara Büyükelçiği kaynaklı 7 bin 918 “gizli” belge, yer yer dedikodu seviyesine düşen ancak olay yaratacak ifadeler içeriyor)

Türkler kendilerini Rolls Royce sanıyor (Habertürk)

(İnternete saçılan ABD gizli belgeleri dünyayı çalkalıyor. Eski ABD Büyükelçisi Eric Edelman'ın 20 Ocak tarihli belgesinde Türk dış politikasına yönelik eleştiriler var.)

Artçıları korkutuyor (Hürriyet)

(WikiLeaks adlı internet sitesinin belgeleri dünya gündemine bomba gibi düştü. Site şu ana kadar 251 bin 287 belgeden sadece 243’ünü yayınladı. Esas fırtınanın ise bundan sonra peyderpey yayınlanacağı açıklanan belgelerle kopacağı sanılıyor.)

Psikolojik savaş (Milli Gazete)

(Dünyanın küresel eşkıyası ABD istihbaratına ait belgeleri yayınlaması ile meşhur WikiLeaks internet sitesinin haftalardır merakla beklenen son ifşaatları, Amerika yönetiminin psikolojik savaşı olarak yorumlandı. ABD’nin “Kırmızı kitabı”na dokunmayan belgelerde, daha çok Ortadoğu’da ve İslam dünyasında fitne çıkarmaya yönelik dedikodular var.)

En sert yorumlar Edelman'dan (Milliyet)

(İki ayrı raporun birinde Erdoğan, “mükemmelliyetçi, işkolik, merhametli ve adil” bir diğerinde “otoriter ve hırslı” olarak tanımlanıyor.)

WikiLeaks depremi AKP’yi sallayacak (Ortadoğu)

(WikiLeaks'ın yayınladığı belgeler arasında Erdoğan’ın İsviçre’de 8 hesabı olduğu iddia edildi. Ayrıca rüşvete en çok karıştığı savunulan Türk bakanların simi de açıklandı)

İki isim konuştu (Radikal)

(Hedefteki bakan, Radikal'e konuştu: Ben mesai arkadaşlarım aleyhine, herhangi bir kimse aleyhine yabancı bir büyükelçiye neden laf edeyim?
)

Balyoz tam bir belaltıdır (Sözcü)

(Son Amerikan Büyükelçisi James Jeffrey, askerlere yönelik operasyonların, siyasi olduğunu yazdı.)

Mossad darbe yolu gözledi (Star)

(WikiLeaks belgeleri, Türkiye’deki darbe planlarından ABD’nin haberdar olduğunu, darbeyi en çok İsrail’in istediğini ortaya koydu. MOSSAD Başkanı Dagan’ın 2007 yılında “Türk ordusu daha ne kadar sessiz kalabilir” sözleri kayıtlara geçti)

Erdoğan’ın İsviçre’de sekiz gizli hesabı var (Taraf)

(WikiLeaks belgeleri arasındaki, ABD’nin eski Büyükelçisi Edelman imzalı telgrafta Başbakan'ın İsviçre’de sekiz hesabı olduğu öne sürüldü.)

Yine o adam (Yeniçağ)

(Dünyayı sarsan ‘belge’ skandalının Türkiye ayağı eski ABD elçisinin bir kez daha karşımıza çıkardı. Ankara ile ilgili sızıntıların odağında Edelman var)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..