Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '12

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Gazete okurluğu bitiyor mu ?

Gazete okurluğu bitiyor mu ?
 

Eski bir gazete örneği


İlk gazete okumam, ilkokul yıllarında sınıf öğretmemin derste mecburi gazete okutmasıyla başlamıştı. Her gün aramızdan bir kişi gazetedeki haberleri okuyordu. Bu durum sanırım belleğime "gazete okumalısın" demişti. Lise yıllarımın başlarında her sabah düzenli olarak gazete almaya başlamıştım. Eğer harçlığım artarsa karikatür dergileri de alıyordum. Aldığım gazetelerin içerisinde bulunan tüm yazıları, köşe yazarlarını,hatta okurken sıkıldığım yazıları dahi son kelimesine kadar okuyordum. Farklı bir haz veriyordu okumak bana. Gazete kokusu bile farklı bir hazdı...

Gazete okumayı alışkanlık haline getirdiğim lise yıllarımda, teknoloji, daha doğrusu bilgisayar kullanımı bu kadar fazla değildi. İnternet kafeler bile yeni yaygınlaşmaya başlamıştı. Sanırım bu durumun etkisiyle gazete okumaya, kitap okumaya yöneldim. Okurken bilmediğim kelimeleri araştırmak, yazılanları okumak ayrıca hoşuma gidiyordu. Belki bu biraz sıkıcı bir durum ancak lise yıllarımda yaptığım bir hobiydi. Hala okuyorum. Ancak eskisi kadar değil. Çünkü internetin ve her evde bir bilgisayar olmasının getirdiği etki gazeteleri kötü etkiledi. İnsanlar artık okuyacaklarını haberleri internetten takip eder oldu. Oturduğum semtte gazete satan sadece bir bayi kaldı. Sanırım o bayi de artık gazete satımını yapmayacak.

Tabi bu kelimelerin gücünün kaybolduğu anlamına gelmiyor. Sosyal medya aracılığı ile yazılan yorumlar, yapılan söyleşiler, etkinlikler toplum üzerinde oldukça etkili oluyorlar. Ancak bir gerçek var ki o da gazete basım ve yayının bitme noktasına geldiği... Artık iyi şeyler dilemek, daha doğrusu umarım gazete okurluğu artar demek hayalcilik olur. Tek diyeceğim iyi dilek, umarım herkes daha çok okur ve okuma alışkanlığı artık ülkemizin benliğine yerleşir.

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..