Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Gazeteci!

Gazeteci!
 

siyaset meydanı'ndan


Gazeteci haberin iddiacısı değil, duyuranıdır.

Muhabirler haberi yorumsuz aktarmak zorundadır veya köşe yazarları yorumlarlar ama illa da taraf olarak haberi aşan bir iddianın peşinde ise gazeteci değil konu tarafı veya karşıtı görüşte taraftır. Bu tipler en iyisi mi! Dergide yazsınlar veya kendilerine uygun dergi çıkarsınlar. Gazetecilik görüş farklılıkları olsa da genel çerçeve ile daha geniş bir kamusal haber kaynağıdır.

Son günlerde özellikle bazı gazeteci sanılan kişiler, haberi duyurmaktan öte bazı fikirlerini desteklemek için sanki haber oluşturmaktadırlar. Genel davranış formlarına bakılırsa belli yarafın militanları gibiler.

Televizyon açık oturumlarında tartışmacı olarak yer alan, bu yeni tip taraf olan tarafsız gazetecilikten uzak kişi veya kişiler, tartışılan haberin gazetecilik açısından yorumlanması yada hukuki durumunun değerlendirilmesini tartışmıyorlar.

Bu bağlamda önceki kendi görüş ve servis edilmiş haberlerini de desteklemek ve tartışılan heberinde isbatlanmasına yönelik sanki olayın tarafıymış gibi iddianın savunucusu durumun da olmaktan başka bir durum sergilememektedirler.. Buna da gazetecilik demektedirler.

Ama halkın anladığı gazeteci olayların çarpıtılmadan yorumlanmadan objektif olarak aktarılmasını yapan kişilere gazeteci gözüyle bakmaktadır.

Olayların ancak yorumlanmasını gazete (köşe) yazarları ve araştırmacı yazarlar yapabilir. Diğer yandan bunlarda olayın bir tarafı gibi iddiacı konum sergilememelidirler. Aksi halde bu yazar ve gazeteci olarak görülen kişiler önyargılı olarak ilgi ile okunamazlar.

Bu durumda olan gazetecilik yaptığını sanan taraf kişiler son günlerde oldukça çoğalmaış olup genel görevleri gazetecilik değil toplumu ajite ederek belli bir yönlendirmeye alıp beyin yıkama ve toplumun değerlerini erozyona uğratma çabalarının ajanları rolünü üstenmişlerdir.

Toplum bu kişileri iyi tanımak durumundadır, ancak birçoğu başka inanç yada etnik soydan olmalarına rağmen adları Türkçe olduğundan toplumda yanılsamalar oluşturmaktadırlar.

Oysa herkese ve her fikre toplumun saygısı vardır, ancak açık kimliklere söylenen fikirler olursa saygı görür. Aksi halde toplumun değerleriyle oynayan bir figür çizilmesi halinde her yönü ile sorgulanırlar.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..