Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gazeteci Hamdi Yurdakul, yoğun bakım ünitesinde...

Gazeteci Hamdi Yurdakul, yoğun bakım ünitesinde...
 

Gazeteci Hamdi Yurdakul yoğun bakımda.


    Mersin’de 40 yıldır gazetecilikle uğraşan Basın Şeref Kartı sahibi, duayen gazeteci Hamdi Yurdakul, yoğun bakım ünitesinde ölümle pençeleşmeye devam ediyor.


    Evinde geçirdiği kazayla bel omurgasında kırılma tespit edilen ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan ve Yoğun Bakımda tutulan TSYD Mersin Temsilcisi Hamdi Yurdakul’un 4 gün sonra tedaviye yanıt vermeye çalıştığını ve hayati tehlikesinin sürdüğünü doktorları ifade etti.


Mersin’deki evinde geçirdiği kazada bel omurgasını kırması sonunda, hastaneye

kaldırılan ve tedavi sırasında aniden rahatsızlanan mesleğinde 40 yıldır devam eden duayen gazeteci Hamdi Yurdakul, altı gündür yoğun bakımda tutulmaya devam ediyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Mersin Temsilcisi Hamdi Yurdakul’un bilincinin tedaviye yanıt vermeye çalıştığı, ancak hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

11 Mayıs salı günü Mersin Devlet Hastanesi’ne oradan da, 14 Mayıs günü Mersin Üniversitesi hastanesinde tedavi altına alınan, ancak yüklenen ilaçlar sonunda altıncı günü aniden fenalaşarak, 20 Mayıs günü acilen yoğun bakım ünitesine kaldırılan Yurdakul’un, solunum destek cihazına bağlı olarak akciğerlerine oksijen verilerek, kanındaki oksijen seviyesini normale ve ameliyata hazır hale getirilmeye çalışılıyor.

Rektör Prof.Dr. Süha Aydın’ın direktifi ile Üniversite hastanesine kaldırıldı. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Ertan MERT’in verdiği bilgiye göre, gazeteci Hamdi Yurdakul’a dört safhalı ilaç uygulaması yapıldığını, öncelikle akciğerinde uzun süre sigara içmeye bağlı kanında oksijen eksikliği sonucu ameliyata alınamadığı ifade edildi.Tedavi sırasında yüklenen kortizon ilaçlarının kendisini etkileyerek, bilinç kaybı olduğu ve fenalaşarak yoğun bakıma alındığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

Doktorlarca, akciğer, böbrek, kalp ve beyin fonksiyonları tedavisinin uzun sürebileceği ve yaşam sürecinin gerekli tedaviye yanıt vermesine bağlı olduğu ifade edildi.Solunum cihazına bağlı olarak zaman zaman uyutularak tedavi edilen Yurdakul’un, gazeteci arkadaşları ve yakın dostları hastanede sağlıklı haberlerini endişe ile bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Evli ve bir kız babası olan 60 yaşındaki Hamdi Yurdakul, gazeteciliğe Ankara Barış gazetesinde Mersin muhabiri olarak göreve başladı.Daha sonra Yeni İstanbul Gazetesinde muhabirlik yaptı.1970 yılında da Milliyet gazetesi Mersin muhabiri olarak çalışmaya başladı.Mersin’de ilk Milliyet Gazetesi Mersin Bürosu Temsilciliği yaptıktan sonra 1993’da emekli oldu. Mersin’de 1994’de yayın hayatına giren ve kendi soyadını taşıyan haftalık bir gazetesi de bulunan Hamdi Yurdakul, gazete çıkararak mesleğine devam ediyor.

1975 yılında kurulan Mersin Gazeteciler Derneği’nin kurucu üyesi olarak da derneğin çeşitli yönetimlerinde uzun süre görev aldı.Geçen dönem Merkez Mersin Gazeteciler Derneği (MMGD)Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmişti.

8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın, Başbakan olduğu döneminde, 26 Ekim 1984’de Milliyet’de çıkan, ANAP’ın kazandığı Silifke Belediye Başkanlığı seçimleri sırasında çektiği siyasi parti kardeşliği fotoğrafını çok anlamı bularak onur duyduğunu belirten Özal’ın, ” Bir gazeteci için bu anı yakalamak büyük maharet ister” diyerek gazeteci Hamdi Yurdakul’u, Meclis’te özel olarak kabul eden Başbakan Turgut Özal’dan da başarı ödülü aldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin, 1992 yılında Milliyet gazetesindeki tam sayfa röportajıyla güncel spor yazısında gazetecilik alanında büyük başarı elde ederek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye genelinde her yıl yaptığı Türkiye Gazetecilik Başarı ödülü alarak yılın gazetecisi seçildi..İstanbul Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve çok sayıda gazetecilik başarı ödülleri de olan Sarı Basın Şeref Kart sahibi gazeteci Hamdi Yurdakul, gazetecilik mesleğini sağlığına kavuştuktan sonra da devam edecek.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..