Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Gazeteci mahkeme kapısında adalet beklerken...

Gazeteci mahkeme kapısında adalet beklerken...
 

Fotoğraf Elif ILGAZ' dan alıntıdır.


Odatv davası olarak kamuoyunun yakından takip ettiği davada tahliye yok.

Dava iddianamesinde “Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik Etme, Devletin Güvenliğine İlişkin Gizli Belgeleri Temin Etme,Açıklanması Yasaklanan Gizli Bilgileri Temin Etme, Özel Hayatın

Gizliliğini İhlal Etmek, Hukuka Aykırı Olarak Kişiler Verileri Kaydetmek, Adli Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” ile suçlanıyorlardı.

 

Kamuoyunun bildiği “Ergenekon Davası” soruşturmalarında  “…Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün bir medya yapılanmasının olduğu, bu medya yapılanması vasıtasıyla kamuoyunu kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalıştığı, kaos ve düzensizlik ortamı oluşturma maksadı amaçlayan provokatif eylemlerinin toplumda sansasyonel etki oluşturabilmesini sağlamak amacıyla medya yapılanması alanında çalışmalar yaptığı tespit edilmiştir.”deniliyordu.

 

İDDİA, ŞÜPHE, ÖRGÜT…

 

Odatv iddianamesinde;

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticisi Yalçın Küçük’e yönelik çalışmalar devam ettiği

esnada, Yalçın Küçük’ün ODATV isimli internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın ve ODATV çalışanları ile örgütsel irtibatının bulunduğu anlaşılmıştır. Ayrıca Soner Yalçın’ın da Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan şüphelilerden birçoğu ile irtibatlı olduğu belirlenmiştir. Bu tespitler üzerine Başsavcılığımızca başlatılan 2010/857 sayılı soruşturma kapsamında devam eden çalışmalarda; Yalçın Küçük'ün talimatı ile örgütün internet medyasını oluşturan ODATV’de örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda yönlendirme amaçlı yayın yapıldığı ve bu doğrultuda kamuoyunun şekillendirilmeye çalışıldığı tespit edilmiştir.” diye iddia ediliyordu…

 

***

DELİLLER TOPLANMAMIŞ,  TÜBİTAK’TAN YANIT YENİ GELMİŞ…

 

27 Ocak Cuma günü “İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile İklim Ayfer Kaleli katıldığı duruşmada “… sanıklar ve müdafiilerinin dilekçelerinde ve duruşmada ileri sürdükleri gerekçeler de dikkate alınarak ve dosyaya sunulan dijital veriler üzerinde sanıklar müdafiilerinin talebi doğrultusunda haricen aldırılıp dosyaya sunulan görüş yazılarının CMK. 67/6 maddesi gereğince bilimsel mütalaa olarak değerlendirileceği dikkate alındığında, hukuk tekniği açısından bilirkişi raporu olarak kabul edilemeyeceği, mahkememizce de henüz digital verilerle ilgili bilirkişi raporu aldırılmamış olması, sanıklar hakkında isnad edilen suçların CMK' nın 100/3-a Maddesinde yer alan suçlardan olması, yine sanıklar hakkında isnad edilen suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezasının alt ve üst sınırları değerlendirildiğinde diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada yeterli olmayacağı anlaşılmakla TAHLİYE TALEPLERİNİN AYRI AYRI REDDİ VE TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA” karar verildi.

 

***

 

Mahkeme salonundan sosyal medyaya adeta canlı yayının yapıldığı davada, tutuklu sanık gazeteci Müyesser Uğur’un “Heyetten Ergenekon örgütünün adresini istiyorum. Adını, adresini bilmediğim bir örgütten yargılanmak ağırıma gidiyor”, Nedim Şener ve Soner Yalçın tahliye talebinde bulunduğu, Ahmet Şık’ın  ise “Hiç bir talebim yok” dediği paylaşıldı.

***

GAZETECİLER TEPKİLERİNİ TWİTTER’DA PAYLAŞTI…

 

Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın arkadaşlarının tahliye umudu ile mahkeme kapısında beklerken Emre Uslu Twetter’da “Tahliye çıkmayacak” dedi. Daha sonra, “bu sefer de Emre Uslu nereden biliyordu diye fırtına kopartın, SALLADIM TUTTU”  diye yazdı.

 

 

Ece TEMELKURAN  ise, “Eveeet. Tahliye yok. Şimdi gelelim Emre Uslu'ya. Bütün sınırımı ondan çıkarmak istiyorum su anda:+Ey Emre Uslu dilerim bir gün Allah sizi bizi sınadıklarıyla sınar. Tüm arkadaşlarınız için kulağınızı kapıya dayar beklersiniz.” diye yanıt verdi.
Ülkühan ZEKİOĞLU,bir kere de bizi şaşırt be yüce türk adaleti, bir kere de bizi sevindir.”

 

Nazlı ILICAK,”Tahliye olur dedim olmadı maalesef. Umudum bu istikametteydi Allah kolaylık versin.”
İrfan BOZAN, “İki defadır 'biriler' 'tahliye olmayacak' diyerek güç gösterisi yapıyor. Adaleti biz dağıtırız mesajı veriyor. Hakimler orada nasıl oturuyor.”

Cüneyt ÖZDEMİR,”Bu da mı gol değil Hakim bey!”

 

TÜBİTAK’A KİLİTLEDİLER DAVAYI…
 

Elif ILGAZ,”Tübitak'a kitlediler davayı. Ordan belge gelmeden tahliye olmayacak anlaşıldı. Alıştık mı bu duruma? Alıştık valla”

 

Blognot, D.AKIN’ın T24 sitesindeki  yazısını öneriyorum.
 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..