Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gazeteci Uydurma Haber Yaparsa

Gazeteci Uydurma Haber Yaparsa
 

Son Talihli


Geçtiğimiz günlerde ana haber bültenlerinde baş haber olacak kadar şişirilmişti.

Güya yaşını başını almış bir gazeteci henüz reşit olmayan bir imam hatip liselinin bileti aldığını ancak “günah” olduğu için ikramiyeyi almadığını söylemişti. Muhafazakâr bir ailede yaşayan gencin mahallesi ve arkadaşları da aynıydı. Bu yüzden parasını almıyordu. Bunun üstüne sokakta insanlarla röportaj yapılıyor “Siz olsanız ne yapardınız?” sorusu soruluyordu.

Dün öğrendik ki son talihli de parasını aldı. Yaşı da küçük değil bayağı büyükmüş.http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8069504&tarih=2008-01-21

Bu haberi yapan gazeteci ise çocukla konuştuğunu iddia ediyordu. Güya yaptığı haber yalan değildi. Çocuk ismini açıklamak istemiyormuş eğer açıklarsa okulda ve ailesinde zor durumda kalabilirmiş.

Değerli basın siyasette sürekli olarak yabancı ülkeleri örnek gösterir. Bilmem şurada bakanın, milletvekilinin adı yolsuzluğa, arsızlığa karıştı. Derhal istifa etti, bizde neden böyle olmuyor, denir.

Bu olayda da gazeteci tüm ülkeyi kandırmış kısa sürede olsa gündemi değiştirmiştir. Bu gazetecinin yalan söylediği için bizlere özür borcu yok mu? Yabancı ülkelerde olduğu gibi istifa ederek yeni mezun basın meslek sahiplerine örnek olabilir mesela.

Ben küçükken ilginç gazetenin biri “Sakallı bebek doğdu, doğar doğmaz bayramda kıyamet kopacak!” şeklinde haber yapmıştı. Tüm yurtta bir yaygara kopmuştu. Özellikle biz çocuklar çok korkmuştuk. Güneşin batıdan doğacağı yazılıyordu. Bayramda sabah heyecanla kalkıp güneşin doğudan doğduğunu görünce rahatlamıştım. Sonradan bu gazetenin özür dileyerek konuyu kapattığını öğrendim.

Acaba bu zeki gazeteci ağabeyimiz ne yapacak? Bu zekice buluşundan sonra özür diler mi bilinmez. Fakat yaptığının buram buram yalan koktuğu çok belliydi.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...