Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '14

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Gazeteci

GAZETECİ OLMAK…

Çok keyifli bir iştir gazeteci olmak…

Bilenleriniz vardır belki, uzun zamandır tv programları yaparak görsel medyanın içerisindeyim. TV de yayınlanan, Youtube’de de izleyebileceğiniz, yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiğim “Onur TURAL ile Haftalık Sohbetler" tv programlarımız mevcut.

Gazete Ankara, Niyazi KÜÇÜKYILMAZ’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü N&D Medya Grup’un yeni üyesi olması nedeniyle, diğer bünyesinde bulunan “Belen Yapım”ve “DUNİ Ajans” ‘tan daha çok ön planda tutuluyor. Evet yeni bir oluşum, ancak tecrübelerimizin ve bilgi birikimimizin meydana getirdiği bilinçli bir oluşum.
Görsel medyanın yanı sıra gazetecilik yapmak, basın grubunda ne kadar çok dalın olduğunu fark ettirdi bana. İnsanlar aynı, konuşmalar aynı, gündem aynı ama yazılı basın başka bir şey… Bu farkı da ancak bu işi yapanlar anlar…
Diğer yandan Gazetecilik büyük sorumluluk gerektirir.

Bir satırlık yazı hayatların kararmasına, büyük karışıklıkların çıkmasına yol açabilir. Bununla birlikte “büyük işlere” de vesile olabilir. Gazeteci elindeki bu gücün farkında olarak hareket etmeli, günlük gelişmelerin câzibesine kapılıp gitmekten, mümkün olduğunca uzak durmalıdır. Gazeteci “KULLANIMA” kapalı olmalıdır!..

Günü ıskalamamalı ancak hangi “operasyonların” hangi amaçlara “hizmet” ettiğini sorgulama çabasından da geri durmamalıdır.

Gazete Ankara bu çabanın ürünüdür. Kim ne yapıyor, nerede, niçin duruyor?...
Gazete Ankara ailesi olarak, siz değerli okurlarımızın desteği ve ilgisiyle tüm Ankaralıların sesi olmaya devam edeceğiz…

Saygılarımla Teşekkürler ANKARA…

İmran Onur TURAL

 
Toplam blog
: 5
: 62
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Ziraat Fakültesi ..