Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Gazetecilik profesyonel bir meslek midir? Öğretmenliğin olmadığı kesin

Gazeteciler görüş açıklarken para alırlar mı almazlar mı?

Başınız trafikte kaza sonucu biri ile derde girdiğinde ne yapacağım diye gitttiğimiz avukat tavsiye verirken danışmanık ücreti almıyor mu?

Doğum sonrası karınızı doktora kontrole götürdüğünüzde doktor muayene ücreti almıyor mu?

Yaşamını yaptığı işle geçirip uzmanlaşmış, vaktini, enerjisini işe vermiş ve konunun uzmanı olmuş bir kişiden yardım istediğimizde ücret verirken, gazetecilikte uzmanlaşmış birisinin görüş bildirme için ücret istemesi neden garip olsun ki?

Gazeteci amme hizmeti mi yapmaktadır? Ya da gazatecinin söz, kahvede yapılan muhabbet gibi algılanıp değersiz mi bulunmakta?

Ama gazeteciler üzülmesinler. Onlarla aynı kaderi paylaşan başka bir meslek daha var.

Aynı gazeteciler gibi çok değerli, kıymetli, kadir bilen, arzulu, heyacanını kaybetmeyen, her türlü şartta çalışan, toplumu aydınlatma görevi olan, uyumayan, yemeyen, geçinemeyen öğretmenlerimiz..

Her türlü durumda kendilerine sosyal haklar, yüksek yaşam standartı, geleceğini planlayabilme, düzgün bir ekonomiye sahip olmalarına gerek yok zannedilen bu meslek çalışanlarının gazla çalıştığına inandı herkes yıllarca.

Gazetecilik profesyonel bir meslek değil midir?

Öğretmenliğin olmadığını okul müdürleri, müfettişler, bakanlar yıllarca öğretmenlerin beynini yıkayıp öyle olmadığına inandırmak için ellerinden geleni yapmaktalar. Sözüm ona öğretmenlik amatör ruhla yapılırmış.

Kulağıma anlatsınlar.

 
Toplam blog
: 27
: 1255
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

1978'de Susurluk'ta doğdum. İlk ve orta okulu burada tamamladıktan sonra Savaştepe Anadolu Öğretmen ..