Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '18

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Gazi Mağusa, Deniz, Ada ve Liman Kenti

Gazi Mağusa, Deniz, Ada ve Liman Kenti
 

Aziz Nikola Katedrali, Lala Mustafa Cami


Gazi Mağusa Kıbrıs'ın güzel bir liman ve deniz kentidir. 
Tarihi yapıları, kaleleri, antik kentleri barındıran Mağusa çeşitli medeniyetlerin ele geçirip Akdeniz hakimiyeti sağlamak istedikleri stratejik liman ve deniz üssüdür. 
 
Gazi Mağusa ticaret, denizcilik kenti olmasının yanı sıra günümüzde önemli uluslararası bir eğitim kenti kimliğine de kavuşmuştur. Doğu Akdeniz üniversitesi gibi büyük, kapsamlı ve uluslararası üniversite yanında Kıbrıs Batı, Kıbrıs uluslararası üniversitesi gibi yüksek öğretim kurumlarına ev sahipliği yapmaktadır. 
 
Gençliğin caddelerinde kafe restoran ve mekanlarında gece gündüz olduğu bu kent çeşitli milletlerden gelen Arap, Afrika, Avrupa, Orta Asya, İran öğrencilerle dolup taşarak global kent unvanına kavuşur.
 
Gazi Mağusa Salamis kalıntıları, plajı, Othello kalesi, Lala paşa camii, gotik zarif kiliseleri, Namık Kemal evi, anıtı, meşhur Eski Kentine açılan kalesi ile turizmin yükselen sıcak enerjik destinasyonu olmuştur.
 
Medeniyetler bir aradadır. Caddeler farklı kültür öğelerine birlikte ev sahipliği yapar. Fetihler döneminde tarihi eserler de sürekli el değiştirdiğinden eski kilise üzerinde cami kubbesi veya avluda türbeler görülebilir. 
 
Endemik bazı bitkilerin olduğu Mağusa kendine has mutfağı , bitki yapısı ile de öne çıkar. 
Kıbrıs adasındaki susuzluk Türkiye'den Manavgat şelalesi suyunun getirilmesiyle aşılmaktadir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin alt yapı üst yapı çalışmaları ile ada daha mamur olmakta, gelişmektedir. 
 
Gazi Mağusa Akdeniz'in üçüncü büyük adası Kıbrıs'ın yükselen bir değeri deniz kenti kimliğini pekiştirmeye devam etmektedir. 
 
Uluslararası barış ve bölgesel sorunların çözülmesi adayı Akdeniz'in barış ve refah adası yapacaktır.
 
 
Toplam blog
: 44
: 470
Kayıt tarihi
: 09.09.13
 
 

 Merhaba. Yazmak, yazılarımı okuyucuyla paylaşıp onlarla birlikte öğrenmek için basladım bu yazın..