Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Gaziantep' ten meşhur Alinazik...

Gaziantep' ten meşhur Alinazik...
 

Gaziantep tarihi, kültürü, folklörü, arkeolojik değerleri, yemek kültürü ile daha çok keşfedilmesi gerekmektedir. Tüm değerleri ile bir hazinedir. Özellikle yemek kültür bir başkadır. Sadece baklavası değil, pirpirim(semisotu), Maltıhala köftesi, Lağlazli(börüceli) pilavı, patlıcan kebabı, Alinazik, ezogelin çorbası, ve diğerleri dünyada eşi benzeri olmayan Gaziantep yemek kültürünü tanımalıdır. İşte sizlere Gaziantep’in meşhur Alinazik yemeği..

Malzemeler..
1 kg patlıcan (bostan patlıcanı olursa iyi olur.)

400 gr kıyma(bıçak kıyması veya küçük kuşbaşı doğranmışta olabilir.)

2 su bardağı süzme yoğurt

2, 3 diş sarımsak

1 soğan

1 domates

1 yeşil biber

2 yemek kaşığı zeytin yağ

1, 5 yemek kaşığı tereyağ

½ yemek kaşığı biber salçası karabiber, kırmızı toz biber, tuz

Yapılışı,

Patlıcanları közlüyoruz(fırında veya alü.folyaya sarıp ocağın üstünde) yarım yemek kaşığı Tereyağ ile temizlenmiş közlenmiş patlıcanları tavada gezdiriyoruz.

Daha sonra yoğurtla sarımsakları karıştırıp doğranmış patlıcanlara boca ediyoruz. Kıymayı soğan, salça, domates, zeytin yağ ile kavurup baharatlarını atıyoruz.Daha sonra servis kapına ilk önce patlıcanlı yoğurtlu malzemeyi, onun üstüne kıymayı ve daha sonra yeşil biberi yüzük şeklinde kesip kenarlarına koyup üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı eritip döküyoruz. Afiyet olsun..

not:Bu güzel yemeği ben yaptırdım ama resmini sağolsun kız kardeşim gönderemedi. En sonunda başka resim koymak zorunda kaldım..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..