Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Gaziantep'de kardeşliğe bombalı saldırı...

Gaziantep'de kardeşliğe bombalı saldırı...
 

Şırnak'ta trafik kazasında yaralanan askerleri taşıyanlar, alıntı Milliyet.


 “Terörü lanetliyorum. Terörün hedefi bir arada yaşama iradesini yok edip halkı karşı karşıya getirmektir.”

 

Gaziantep’te bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının ardından sosyal medyada paylaştığım mesajlarda söz ettiğim üzere terörün hedefi Türk/Kürt çatışması yaratarak 30 yıldır süren şiddetin yıkamadığı kardeşlik, bir arada yaşama iradesini yok etmektir. Kimden ve nereden gelirse gelsin herkesin lanetlemesi gereken terör saldırıları insanlık suçudur! İnsanlığa karşı yapılan saldırıdır.

 

PKK saldırıyı üstlenmedi. BDP dahil tüm siyasi partiler saldırıyı kınadı.

Gaziantep’te halk bir taraftan yaralılara kan vermeye koşarken bir gurup yurttaşın BDP binasına saldırdığı ve yaktığına dair haberlerde paylaşıldı sosyal medyada.

 

4’ü çocuk 9 yurttaşımızın öldüğü ve onlarca yurttaşın yaralandığı terör saldırısı haberlerine Şırnak’ta askerleri taşıyan sivil aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 10 askerin şehit olduğu haberleri acımızı çoğalttı. Kaza sırasında Ahmet Türk’ü bekleyen yurttaşlar kazaya müdahale etti, yaralıların hastaneye ulaşmasını sağladı.

***

Dün akşam yaşanan terör saldırısı sonrası halkın galeyana gelerek terör saldırısını yapanların murat ettiği amaca hizmet edecek tepkilerde bulunmasının ne kadar tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini düşünerek ürperdim. Polisin BDP binasına yürüyenleri engellemeye çalıştığına dair haberler paylaşılmıştı.. Sosyal medyada saldırının sonrasında paylaşılan mesajların  içeriği ürkütücüydü, ayrıntılara girmiyorum.

***

Ülke gündemini takip edenlerinde bildiği üzere; yapılan saldırının Türkiye’nin Suriye politikasının sonucu olduğunu, benzer saldırıların gelebileceğini düşünen analistlerin tespitleri ortada.

 

Türkiye’nin Suriye konusunda aktif rol üstlenmesi, isyancılara her türlü desteği verdiğine dair haberler artık sıradanlaştı. Esat “Türkiye isyancılara yardım etmeye devam ederse bizde PKK’ya füze veririz” mealindeki açıklaması ortada.

 

Esat’ın kendisi giderken(!) Türkiye’yi de karışıklık içerisine çekeceğini/çekmek için her türlü hamleyi yapacağını söylemek iddialı bir tespitten öte; gerçeğin acı faturasını, fotoğrafını okumaktan ibaret.

***

Gaziantep’te yaşananların uluslararası bir oyunun, kurgunun ülkemize yansıması olduğunu ve İsrail, İngiltere, ABD ajanlarının at oynattığı ortamda doğru okumanın gerektiğinin altını çizerek; hayatını kaybeden yurttaşlarımızın acısını paylaşıyorum.

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..