Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gaziantep'de sazan yarışması!

Gaziantep'de sazan yarışması!
 

GASOB-SHK-DER. Organizasyonu.


GASOB-SHK-DER. 09.06.2012 – 10.06.2012 tarihleri arasında; Gaziantep Şehircilik ve Çevre Müdürlüğünün ve Gaziantep Üniversitesinin desteği ile Burç- Gaziantep Hacıarslan Gölet’inde yapılan balık tutma yarışmasının; Dernek davetlisi olarak Gürol Ermiş arkadaşım ile birlikte bu oluşumun içinde bulunmaktan şahsen onur duydum.

Gaziantep Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Baş. Mustafa Güneş ve başkan yardımcıları Ali Kömbe, Gökhan Gebel Beyefendinin ve Antepli dernek görevlisi üye arkadaşlarımızın yanısıra, komşu illerden gelen dernek üyelerinin bu yarışma boyunca ellerinden gelen tüm özveriyi gösterdiklerine şahit oldum.

Eksikliklerin zaman içinde giderileceği;Gasob-shk-derneği faaliyetlerinin bölgesel kurum ve kuruluşlar tarafından sürekli desteklenmesi durumunda; derneğin, Gaziantep’li doğaseverlere; 2/2 tebliğe göre Amatör (Sportif) amaçlı su ürünleri avcılığı ve çevresel konular hakkında daha geniş sunum ve bilgilendirmeyle, önemli hizmetlerde bulunacağına inanıyorum.

Özellikle üniversitenin denetim ve gözetimi ile genç öğrencilerin bu sportif olta balıkçılığı hakkında yeni deneyimler kazanması ve bunun diğer milli eğitimdeki öğrencilere de adapte edilmesi; ülkemiz gençliği için küçümsenmeyecek bir başarı ve kazanım olacaktır.

Bu yarışmada ve benzeri birçok yarışmalarda görülüyor ki halkımız bu tür sportif maksatlı yarışmalara;  mesafe gözetmeksizin fazla bir beklenti içinde olmadan sadece, sporcu ruhu ile katılmakta ve bu tür organizasyonlara büyük bir ilgi duymaktadır.

Birçok organizasyonlarda ailesi ve çoluk çocuğu ile balık tutmaya gelen onlarca yüzlerce ve hatta üst üste binlerce çekirdek ailenin böyle bir oluşuma karşı duyduğu açlık sınırının doyumsuz olduğu gerçeğinden yola çıkarak, bu tür sportif aktiviteler için öncelikle ülkemizin her yerinde altyapıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Buna paralel akarsu ve göllerimizin balıklandırılmasına devam edilmeli bu akarsu ve göllerin etrafına Coğrafi dokuyu bozmayacak ve insanların acil ihtiyaçlarını karşılayacak, sosyal tesislerin inşa edilmesine ağırlık verilmelidir. Tüm bu tip çalışmalar Üniversitelerin ve mülkü amirlerin desteği ile ortak yapılacak çalışmalardır.

Gaziantep Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneğinin çalışmaları; Bölgesel kurum ve kuruluşların desteğinin yanı sıra Üniversitenin de gücünü arkasında hissetmiş olmanın rahatlığı ile önümüzdeki tarihlerde çok daha başarılı organizasyonlara imza atacağına bütün kalbimle inanıyorum.

Bu amaç ve gaye içindeki GASOB-SHK-DER. Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum...

M.Talip Girgin.

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..