Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Gaziantep'ten Almanya'ya esen bir “Değişim Rüzgarı” okuyucusuyla buluştu

Gaziantep'ten Almanya'ya esen bir “Değişim Rüzgarı” okuyucusuyla buluştu
 

"RESİM:İNTERNETTEN ALINTI"


01 Haziran 2012 tarihinde yayın hayatına giren “Gaziantep'te Değişim Rüzgârı” isimli dergiyle tanıştım geçenlerde ve sizlerle de tanıştırmak istedim. 

Değişim Rüzgârı Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi, Gaziantep’te gerçekleştirilen kültürel, sanatsal etkinliklerin yanı sıra birbirinden farklı kulvarlarda -turizm, sanayi ve ekonomi-  yapılan çalışmaları, gelişmeleri, yaşanan değişimleri okuyucularına taşımak, gerek yerli olsun gerek yabancı olsun turistlerin bu güzide ile katkı sağlaması için bir adım atmıştır. Gaziantep adına Avrupa'da atılan her adım hiç şüphesiz ki memleket hasreti ile yanıp tutuşan gurbetçilerimiz için gurur ve onur vericidir. Öte yandan; Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, anavatandaki kardeşleriyle buluşturmayı da amaçlayan Değişim Rüzgârı bir çeşit rehberlik hizmeti sunmaktadır. Farklı dillerde yayınlanıyor olması ise pek çok okuyucuya ulaşmayı ve çatısı altında ayrı coğrafyaların izlerini taşıyarak medeniyetler arasında bir köprü oluşturmayı ilke edindiğindendir.

Değişim Rüzgârı kuşe kâğıda, tüm sayfaları renkli bir şekilde, ofset baskı tekniği kullanılarak basılmış. Dergi, Gaziantep ilinden esintiler taşımasının yanı sıra çeşitli kültür faaliyetlerine, sanat haberlerine, edebiyata dair çalışmalara ve söyleşilere de yer vermektedir sayfalarında.

İlk sayısında Mehmet Nuri Parmaksız, Münevver Düver, Harika Ufuk, Ökkeş Toy, Emine Sevinç Öksüzoğlu şiirleri ile Avrupa Gaziantepliler Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, İsmet Bora Binatlı, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Dr. Asım Güzelbey, Prof. Dr. Nurullah Çetin ise değişik konulardaki yazılarıyla kucaklıyor okuyucusunu.

Almanca ve Türkçe olarak iki dilde yayınlanan, ilk sayısıyla Avrupa’da 21.000 baskı ile büyük ilgi gören Değişim Rüzgârı’nın Genel Yayın Yönetmenliğini İLESAM üyesi Ökkeş Toy yürütürken, Derginin Türkiye Koordinatörlüğünü yine İLESAM Üyesi Edebiyat Bilimci Yazar ve Şair Emine Sevinç Öksüzoğlu yürütmekte.

İLESAM Üyesi, Edebiyat Bilimci Yazar ve Şair Emine Sevinç Öksüzoğlu “Değişim Rüzgârı isimli Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergimizin ilk sayısı okuyucuları tarafından büyük ilgi gördü. İkinci sayımız için yine aynı titizlikle çalıştık. İkinci sayısı ile Değişim Rüzgârı çok yakında kuşe kâğıda, ofset baskı ile 21.000 baskı adedi ile Almanya da yayınlanarak Türkiye ve tüm Avrupa'ya dağıtımı yapılarak gün yüzü görecektir.” sözleri ile dergilerinin ulaştığı kitleden mutluluk duyduğunu vurguladı.

DEĞİŞİM RÜZGÂRI KÜLTÜR, SANAT VE EDEBİYAT DERGİSİ İLE İLETİŞİM

İÇİN;

Türkiye Koordinatörlüğü için Emine Sevinç Öksüzoğlu

Tel: 0541 979 58 30

Mail: eminesevincoksuzoglu@gmail.com

Almanya Genel Yayın Yönetmenliği için Ökkeş Toy

Tel: 0049 151 473 68 951 / okkes.toy@gmx.de

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..