Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Gaziantep'ten gol sesi çıkmadı

Gaziantep'ten gol sesi çıkmadı
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Tartışmalara sahne olan Gaziantepspor- Beşiktaş maçı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Böylece Beşiktaşlı genç futbolcular bir anlamda tartışmalara da cevap vermiş oldular. 

Beşiktaş'ın Guti, Fernandes ve Almeida başta olmak üzere pek çok oyuncusunu Gaziantep'e getirmemesi Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam tarafından eleştirilmişti. Gerçekten de ülkemizde son maçlar hep sıkıntı yaratıyor. Süper Lig'den Amatör liglere kadar iddiası olmayan takımlar son maçlara farklı kadrolarla çıkıyorlar. Bu da pek çok defa ligde kalmaya ya da şampiyonluğa oynayan takımları zor durumda bırakıyor. Türkiye Futbol Federasyonu, İngiltere'nin yaptığı gibi son maça yedek ağırlıklı çıkan takımlara ceza vererek bunu çözebilir. İngiltere'de son maçlara yedeklerle çıkmak yasaktır. Böylece olası tartışmalar sona erer. 

Fakat Beşiktaşlı gençler bütün bu tartışmaları oynadıkları oyunla bitirdiler. Gerçekten de Gaziantepspor karşısında oynayan genç kartalları gönülden tebrik etmek gerekiyor. 

Beşiktaş kupayı aldığı için artık bir hedefi kalmamıştı. Gaziantepspor ise ligi üçüncü bitirip UEFA'da tek ön eleme oynamak için kazanmak zorundaydı. O yüzden de bu maç Gaziantepspor için çok önemliydi. 

Maç başladıktan sonra da üstünlüğün evsahibi takımda olduğu görüldü. Fakat ilk yarının ortalarına doğru Beşiktaş oyunda dengeyi sağladı. Özellikle de uzun toplarla etkili oldu. Siyah- beyazlıların buldukları pozisyonlar da tehlikeli oldu. 

İkinci yarıda ise neredeyse tamamen üstünlük Gaziantepspor'daydı. Her ne kadar Beşiktaş da pozisyonlar bulduysa da ev sahibi takım bariz bir üstünlük yakaladı. Çok ciddi pozisyonlar da buldu. Fakat bu pozisyonlar kaleci Hakan'ın ellerinde eridi. 

Gaziantepsporlu oyuncularda net olarak görülen gerginlik gol bulmalarını engelleyen faktörlerden biriydi. 

Beşiktaş'ta bütün genç oyuncular görevlerini iyi yaptılar. Özellikle sağ bekte Rıdvan bu kanattaki çözümün kendisi olduğunu gösterdi. Aynı şekilde Atınç dikkat çekti. Ekrem de çok etkili oldu. Ama son dakikada gördüğü o kırmızı kartı anlamak mümkün değil. 

Beşiktaş artık önümüzdeki yılın kadrosunu kuracak. Bence bu maçta oynayan gençlerden bazıları seneye kadroda olmalıdır. Bu, Beşiktaş kadar Türk Milli Takımı için de önemlidir. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..