Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Gaziantepspor-Beşiktaş maçından notlar ve arkaplan

Gaziantepspor-Beşiktaş maçından notlar ve arkaplan
 

* Gole kadar maçta denge hali seyrediyordu. Ekrem’in Olcan’a ikramıyla başlayan pozisyonun gol ile sonuçlanmasının ardından Gaziantepspor sahada istediği her şeyi yapmaya başladı. Gençlerbirliği skorunun güveni, geriye düşünce paniğe neden oldu.

* Couceiro Beşiktaş’ın tek silahının Holosko olduğunun farkında olduğundan kenar savunmasını sağlam tuttu. Olcan bu maçta bek değil, açıktı. Köybaşı, partneri Üzülmez olunca istediklerini yapamadı. İkinci yarı oyuna giren Yusuf ters ayaklı olduğu ve içe kat etmeyi sevdiği için Üzülmez ile daha iyi anlaştı. Tabata Köybaşı'na daha yakın oynasaydı bu Köybaşı'nı daha etkin kılabilirdi. Denizli Tabata'ya spesifik bir görev verirse verimi artar. Ne oynayacağını bilmez görünüyor.

* Hamit futbola ligimizde başlamış olsa büyük olasılıkla üzerine koyamaz, bir Anadolu takımı oyuncusu olurdu. Köybaşı’nda ısrar gerekir. Köybaşı da Hamit gibi sıradan bek, iyi orta saha. Maç çevirme ihtiyacı duyan bir takımda oyunda top kullanabilen oyuncu sayısı olabildiğince fazla tutulmalı. İkinci yarı Ekrem'in sahada Köybaşı'nın kulübede olması hataydı. Mevcut dizilişi koruma kaygısı basit olanı uygulamaya engel.

* Bir oyuncu kendini 7 milyon Avro değerinde bir oyuncu olarak görürse yedek kalmayı sorun eder. Bu Nobre'de nasıl bir travma yaptıysa, kaçırdıklarını -en azından birini- Guiza bile atardı!. Bobo'nun da bu konuda Nobre'yi haklı bulduğu söylenebilir!

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..